Malin Olvenmo

Nu ska vi åka till Landet

Nu har vi packat Niklas kom hem halv tolv så himla skönt. Kasper har sovit jätte bra inatt, kanske bara är jag som inbillar mig att magdropparna hjälper. Han har vaknat av att han ville ha mat och torr blöja men inte krampat pga magknip =).
Vi köpte även en kolik nappflaska igår så det kan va den som även hjälpt till på traven =).
Jag vaknade vid 9 jag klev upp och åt frukost i lugn och ro, Väckte sen Kasper annars så kan han sova hela dan.. han är extremt morgontrött =).
Vi satt och mös i soffan, tills han spydde ner hela sig själv och mig =( inte lika kul. Men nu är jag nybadad och Kasper sover middag. Tvättmaskinen har tvättat sig varm, jag har en dille på att jag vill att allt e städat och undanplockat när jag ska åka bort, jag hatar att komma hem till en röra. så nu är allt tvättat och fint.
Snart ska vi åka vi väntar bara på att svärmor ska komma hem från landet, vi tänkte åka sammtidigt eftersom det är halt på vägarna, inte så kul om det händer nått.
Vi ska väll stanna påvägen upp till landet och äta också.
Det är Kaspers första långtur med bilen, jag hoppas att det ska gå bra, han brukar sova i bilen. Har laddat skötväskan med mat så det borde inte bli några problem.
Nej nu ska jag se så jag inte glömt något.

Alla får ha en jätte trevlig helg, med mycket mys det ska jag iallafall ha.
Ses igen på söndag eller måndag

Kram kram

//Malin


Shopping med sällskap av kär vän

Nu sitter jag helt slut i soffan efter en hel dag i handen =)... klev upp vid halv tio, mötte Cassi i handen vid tolv.. åt lunch och gick och strosade i butikerna. Jag köpte mig en fin klänning med volanger, längtar nu tills vår/sommar då jag kan ha den. Jackan jag skulle köpa var självklart slut i min storlek så jag fick tröstshoppa en massa annat, belv nya trosor och en ny bh också, så nu känner man sig lite extra fin.  Till Kasper köpte jag 3 bodysar, man kan inte låta bli att köpa till en sånn liten =)
Åkte och hämtade Ida vid 4. Tågen va inställda och försenade, dem sa att det berodde på vädret ha ha ha säger jag bara strålande sol och -2 grader ställer tydligen till problem, vadå va lokförarna tvungna att ställa in för att dem glömt solglasögonen eller. Man kan ju undra i vilket väder tågen går som bäst, i detta land verkar det inte spela nån roll om det är sol, regn eller snö.
Mötte Niklas i Skogås vid Idas skola, vi åkte till Barnens hus och köpte den fina babysittern åt Kasper =)
Ida såg nöjd ut av att få umgås med Kasper. Hon hjälpte till att sätta ihop den när vi kom hem.
Ida fick välja mat det blev självklart mcdonalds =)

Babysittern är hur snygg som helst, Kasper verkar trivas i den förutom att han blev lite åksjuk han spydde ner hela sig själv =( stackars liten.
Babysittern vibrerar och spelar olika låtar, och den fungerar även som gungstol, man kan göra lite olika inställningar. Jag vart nog mest såld på designen =).
Nej nu ska vi krypa i sängen, Niklas sitter och ger Kasper mat i sängen.
Köpte miniform droppar åt lillen idag så nu kanske magknipen minskar. Hoppas de minskar nattetid iallafall, men det tar ca 2-3 dagar innan man ser resultat.
Imorn har vi beslutat att vi ska åka till landet, Niklas förälldrar ska också med dit, så då får vi kanske lite avlastning på mornarna =)

Nu ska jag sova efter en toppen dag =)


Här är Kasper i sin nya babysitter, Flizan är i bakgrunden.



Kram Malin


Tidig morgon

Nu har älsklingen åkt och jobba, Kasper har somnat om efter en natts magknip, men jag har sovit i natt, Niklas har skött lille Kasper =)..Idag ska jag köpa miniform åt hans lilla mage så kanske den blir bättre får man ju hoppas.
Igår så tog Niklas Kasper och åkte till sina förälldrar så jag fick ha lite egen tid, jag la mig i ett bad och bara njöt av lite lugn och ro, det är alla mammaor värda, det va så himla skönt. Sen när dem kom hem vid nio så va Kasper jätte mammig han vägrade släppa mig. Vi somnade ganska tidigt redan innan elva, men det va så skönt. Har ammat Kasper en del i natt men knappt något jag märkt. Det negativa med att vi börjat ge Kasper flaskan är att när han verkligen ska ta bröstet så tar det lång tid innan han fattar hur han ska suga eftersom dt är helt olika sugtekniker. Så mina bröst är helt sprängfyllda så jag får pumpa destu mer. HUvudsaken han får i sig mat iallafall.
Nej nu ska jag pumpa sen lägga mig brevid min lille prins och somna om.
När vi vaknat sen och ätit och klätt oss, bär det av mot Handen, jag hoppas min älskade vän kommer och gör oss sällskap =)
Idag är det första gången Kasper ska åka tåg, han lär sova så han märker nog inte ens det.


spänningshuvudvärk

Jag har sånn huvudvärk, har haft det ett bra tag nu, inte så konstigt när man bär på sin lillekille hela tiden. Har även glömt att pumpa ur bröstet som kasper vägrar ta så det håller på att sprängas idag, så snart måste jag hem och pumpa det.
Vi har ätit hos mamma gott gott... Ikväll är det typ ingenting på tven så himla tråkigt. Man får väll roa sig med nått annat, kanske pyssla lite med mina nya grejjer =)... har fått en massa leror så man kan göra roliga smycken, mobilsmycken eller en massa annat kul.

Nej nu ska Kasper bada med Moster Ida så jag ska assistera lite.
Kasper och Ida ligger och myser i soffan, det är kul at se att hon gläds så åt en liten, hon släpper inte honom en sekund. hon har matat honom idag och sen även byttit blöja. Kasper han är så snäll när han e med henne.

Ha en bra kväll imorn är det löning och shopping =)

//Malin


Bvc och fika hos min kära mamma

Kasper har sovit jätte dåligt inatt han har haft magknip... Jag vaknade vid sju, kasper va gnällig han somnade om efter ny blöja. Vi sov till halv tio sen va det upp fixa oss sen iväg till Bvc... vilket fint väder det är idag, man blir riktigt glad, solen skiner det är inte så jätte kallt. Underbart.
Kasper väger nu 4160g och är 55cm lång =) allt såg jätte bra ut, hans öga va det inge fara med, bara trång tårkanal som är jätte vanligt.
Efter bvc gick vi och handlade, sen bar det iväg till mamma där jag sitter nu har ätit viktväktar lasange ingen höjdare men bättre än ingenting alls. mamma renbäddar Idas säng och jag sitter här vid datorn, mamma ska snart åka och hämta Ida på fritids jag sitter nog kvar hemma hos henne tills Niklas kommer.
Kasper ligger och sover så skönt på soffan.

Vad man ska hitta på mer idag det vet jag inte men man ska nog gå ut iallafall, passa på medans den där solen skiner, jag hoppas verkligen att det fina vädret håller i sig nu.
Imorn är det löning och jag ska eventuellt till handen och träffa Cassi =), köpa mig nått fint till helgen kanske=P
Jag ska iallafall köpa min vårjacka innan den tar slut.
Nej nu ska jag lägga mig på soffan och vila lite innan min yngsta syster kommer passa på nu medans det är lugn och ro =)


Mvc efterkontroll och nya kläder till kasper

Idag va vi på efterkontroll på mvc, allt såg bra ut, stygnen hade inte släppt ännu, hur länge sitter dem kan man ju undra. Jag har läckt jätte fint. Ska dit igen den 30 mars för att sätta in en spiral.
Efter mvc  gick vi till handen centrum köpte ett par hängselbyxor och en basker åt Kasper han blev så fin. jag och Niklas fikade eller åt lunch i handen, mysigt att han tagit ledigt hela eftermiddagen. Nu sitter vi hemma och bara tar det lungt, imorn ska vi till Bvc på kontroll ska fråga om Kaspers ena öga som bara rinner och rinner, det har varit så sen han föddes, han verkar inte lida av det iallafall, har tempat honom men ingen feber så då e det inget att vara orolig över enligt barnmorskorna. Han bajsar heller inte grönt längre. Han är väldigt pigg och glad förutom när magknipet sätter igång.

Vad ska man skriva mer då?? Huvudet är helt tomt, man är helt slut som mamma, man sover hur dåligt som helst om nätterna och på dagarna vill man inte sova heller, för då passar man på att göra en massa annat.
Trodde inte att det skulle vara så jobbigt denna första tid, ibland känns allt piss och så himla jobbigt, men inget jag ångrar. jag är glad att jag har Niklas utan honom hade jag nog gett upp ibland tror jag.

Jo idag när vi va i handen så hittade jag en jätte fin jacka som jag ska köpa på Fredag, en vårjacka som inte går att ha nu. Men jag e så glad att jag kan ha dem små storlekarna. Har alltid varit en 38 men nu kan jag ha 36 och vissa 34 hur kul e inte det. Det har ändå bara gått 3½ vecka sen förlossningen och jag har gått ner 13 kilo, väger mindre än vad jag gjorde innan jag blev gravid =)... snart ska jag börja träna också, man kanske kan bli en size zero hahahah nej så smal vill jag inte bli. Men man kanske kan få va fin till bikinisäsongen iallafall.
Nej nu ska förbereda för lite middag vad det blir vet jag inte ännu men nått bra ska man nog hitta.
Jag lägger ut lite bilder på Kasper här i bloggen så ni får se hur stor han blivit, tror jag skrev i ett tidigare inlägg att Kaspers Farmor sytt en tiger dress åt honom eftersom Farfar kallar honom för farfars tiger, lägger ut bilder på honom i den.

Ha en bra dag alla glada
//Malin


Kasper 2 veckor

farfars tiger
Farfars Tiger

Det ska läras itid =P
Kasper 3 veckor


Kasper idag i sina nya byxor 3½ vecka
Mammas stora pojke


Barnfri någon timme

Hej hej igen nu sitter jag hemma hos min syster, Niklas har Kasper vi har varit hela familjen och ätit kinamat, mamma bjöd =). Nu ska jag och Emma sjunga karaoke =).. vad har hänt sen sist. Jag har varit på bvc med kasper han hade gått upp så då vägde han 3845g han börjar bli en stor kille. Han har tyvär åkt på en förkylning men inget man märker av förutom att han har ögoninflammation och bajsar grönt. Det va barnmorskan som sa att han va förkyld eftersom bajset va grönt.
Niklas har börjat jobba igen, så det är väldigt ovant att sköta allt hemma själv, men det går bra förutom att jag blivit extremt trött, eftersom man ammar så mycket på natten. Har hyrt en pump på bvc en elektronisk, så nu går det lite lättare. Pumpar så niklas kan ge kasper mat, jag avskyr att amma, jag har ingen ro, på kvällarna och nätterna går det ann men inte på dagarna.
Så skönt att man bara rasar i vikt, en possitiv sak, är snart smalare än vad jag va innan graviditeten, men magen är inte vacker, men det va jag beredd på.

igår gjorde jag middag åt mig och min älskling det blev helstektfläskfile med rösti och beasås och äppelkaka till efterätt, så himla gott. Drack mitt första glas vin på 10 månader igår, kan inte säga att det va gott men det va efterlängtat, det gick inte fort ner i strupen, tog ca 4 timmar att dricks upp, eller jag drack inte ens upp det. men bara känslan att jag får =)... Jag Niklas och kasper satt och mös framför melodifestivalen och sen blev det två filmer, så vi la oss väldigt sent. Kasper sov till 05:30 så det va riktigt skönt.
Imorse tog Niklas kasper så jag fick sova till 11:30 så himla skönt att få sova ut.
Nu har jag inte så mycket mer att skriva.

Dettta händer närmaste veckan.
Ska till Bvc på onsdag, sen på mvc på efterkontroll efter förlossningen på Torsdag. 
Sen är det lön och mammapenning på fredag, så då ska jag eventuellt köpa en babysitter åt Kasper. blir eventuellt landet i helgen, får se hur vädret ser ut, är det snö storm blir det nog att stanna hemma.

Så nu ska vi sjunga lite, njuta av barnfri tid =)

Kram till er alla som läser min blogg flitigt, ska försöka bli bättre på att blogga.

//Malin
 


har inte skrivit

Jag har inte kunnat uppdatera eftersom min dator inte fungerar där hemma =(.. har haft värsta apstinensen hehehe.. nu sitter jag hos min mamma och skriver.
vad har hänt sen sist inte så mycket tror jag... Helgen har varit jätte lugn, i Lördags kom svärförälldrarna på middag och cassi och Björn kom också, vi grillade och tittade på melodifestivalen, blir så besviken varje gång jag ser det programmet, men ändå måste jag se det varje gång, inte en ända bra låt.
Igår på alla hjärtansdag hände det ingenting, jo jag fick sova extra länge min älskling gick och handlade färskt bröd och blommor till mig, han är så himla söt =)... Kasper har sovit dåligt nu 2 nätter i rad han har haft magknip, jätte jobbigt, men det är sånt man får ta. Nu ligger han och sover i soffan, magen är fortfarande strulig. Inte så lätt att vara liten och inte förstå att tutten inte hjälper mot allt.
Vi ska väll vara här hos mamma, jag har bestämmt att vi ska äta ihop, så skönt att komma hemifrån.
Imorn börjar Niklas att jobba igen, han ska jobba i flemingsberg, men det är bara 1-2 veckor.. sen får han se om det blir nå mer jobb eller om han får fortsätta att sitta på lådan. Skönt för honom att börja jobba igen så vi får lite mer pengar i kassan. Jag hoppas bara att kasper sover bättre i natt så inte Niklas behöver vara så trött. I värsta fall får väll Niklas sova på soffan.
nej nu ska jag ge min lillkille mat, imorn ska vi till bvc och se om han har gått upp nått i vikt, jag tror att han har det iallafall.

Nu vet ni varför jag inte kan skriva så ofta men jag lever iallafall.. fullt upp med min lille kille.


Vad har man gjort idag???

Jag tror jag håller på att bli dement, tydligen vanligt när man ammar, har inte koll på nånting längre, tur att man kommer ihåg sitt barn.Vad har man gjort idag då, jo jag har städat här hemma, skickade ut Niklas på promenad med kasper så jag kunde röja här hemma, skönt att få vara själv en liten stund. Dammsög och skurade, och städade badrummet. Kasper har velat äta hela dagen, ibland undrar man om bröstmjölken räcker, har gett honom ersättning också. Han har velat ha tutte varannan timme idag. Han har även typ varit vaken hela dagen, så kul att han är mer och mer vaken.
När jag skulle laga mat, så kom jag på att Kasper kunde sitta och gunga i bilbarnstolen, då hade jag även koll när jag lagade mat, han satt även där när vi åt, så skönt, måste komma iväg och köpa den där babysittern som jag velat ha ett bra tag.
Efter middagen tog vi en promenad till ribby allé dit Kristian flyttat, han bodde jätte fint. När vi gick hem va det extremt kallt igen, stannade och handlade lösgodis kan inte va utan, helt sjukt va jag äter smågodis, måste sluta innan man går upp i vikt igen. värsta cravings nu, jag som inte är gravid längre. Nu när vi är hemma så sitter vi i soffan och myser alla tre, jag har precis duschat, ska ge min son lite ersättning nu så han inte är hungrig till natten, har kommit på att han sover bättre om han får ersättning på kvällen, och sen ammas innan vi somnar. Sover mycket längre då. Skönt för oss.
Hittade bilder på yasmines blogg på Kasper och Dennis, dem e så söta. lägger upp dem här så ni får se storleksskillnaden som jag skrev om tidigare, ändå skilljer det bara 7 veckor, och Dennis va lika lång som Kasper när han föddes, herregud vad barn växer fort.
Nu börjar min son vakna och vill ha mat, så jag ska mysa med honom nu.. God natt allihopa




Skönt

Nu har vi fått alla papper, det är inte bara att ta fram ett barn till denna värld, en massa papper som ska fyllas i =).. Nu har vi fått Kaspers personnummer, och jag har planerat min mamma ledighet, Har fått papper från skatteverket om vad han ska heta, imorn ska vi till kommunhuset och fylla i faderskapspapper och sitta där på intervju om när vi träffats m.m.
Men det känns ändå så skönt att allt snart är klart. Kasper är bara mer och mer vaken, och det är kul. Han badade i morse och jag tror att han njöt. Själv längtar jag så himla mycket efter att få bada, skulle vara så skönt. Men man får inte det, idag händer det nog inte så mycket här hemma, blir nog bara att ta det lugnt, ska eventuellt hälsa på Kristian i eftermiddag i hans nya hus =).
Igår va jag och Kasper och hälsade på Yasmine och Dennis, det va kul att träffa någon som har en liten i samma ålder, få komma hemmifrån och prata av sig lite =).. Dennis och Kasper va så söta när vi la dem brevis varann. Dennis har blivit så stor, man fattar inte hur fort dem växer, han är ändå bara 7 veckor äldre. Kasper såg jätte liten ut. Men jag längtar tills min skrutt blir större och är mer med.
Nej nu ska jag hänga tvätten och ge kasper mat.


Kasper myser med moster och mormor

Nu sitter vi i soffan, mamma och Ida är här, Kasper sitter hos Ida han e så snäll. Nu kom även Tobbe på besök. Det händer inte så mycket ikväll. Vi ska väll se på familjen anorlunda ikväll. Ett program som vi följer.


Måndag

Nu har bvc varit här, Kasper har gått upp i vikt nu vägen han 3630g skönt att ammningen fungerar. Nu ligger min söta bebis här brevid i soffan mätt och belåten och sover. Han har inte varit lika populär i natt, han har vaknat varannan timme och velat ha mat och ny blöja, så idag är nog både jag och Niklas ganska trötta.
Min bebis kan ju inte vara snäll varje natt =).
Pratade precis med mamma hon och Ida skulle eventuellt komma ikväll och hälsa på. Ida vill så gärna träffa bebisen.
Nu ska jag lägga mig och vila en stund med min lille.


Lördags mys med melodifestivalen och middag =)

Nu sitter jag i soffan, Cassi och Björn lagar mat =). Niklas och Kasper sitter och myser. Vi har tagit en promenad till Citygross, köpte massa chips och godis. Kasper har hitils varit jätte duktig, han lyckades kissa på sin body men cassi hon håller på att tvätta den ny, tur att jag hade en extra med mig.
Till middag blir det hemmagjorda hamburgare mmmmmmm så gott, jag är typ hungrig hela tiden, men har ändå världens minsta magsäck. Sen ikväll blir det att dippa grönsaker och äta chips och godis framför melodifestivalen. Vilken härlig kväll =)


LÖrdag

Kasper ligger på golvet på filt och luftar sig, han har blivit lite röd. Idag är Kasper 1 vecka gamal gud så tiden går fort. Jag har sluppit amma inatt, Niklas gav han mat, så jag fick sova. Igår hyrde vi film och satt och mös i soffan men jag somnade som vanligt.
Va hos Ida och Örjan och hälsade på, fick jätte fina kläder åt kasper. Örjan tog jätte fina bilder på Kasper som han ska skicka till mamma så jag kan få dem =).
Idag ska vi till Cassi och Björn, dem bor i cassis förälldrars villa nu när dem är utomlands, så vi ska äta middag och promenera så mysigt. Blir väll eventuellt  melodifestivalen ikväll också.
Ska strax fixa mig, ska klä på Kasper och plocka undan lite här hemma sen åka till kära vänner.
Hoppas bara att Kasper håller sig snäll hela dagen, han har börjat bli lite grinig ibland men det är nog magen som spökar.


Sovmorgon

Igår tog vi en promenad i det vackra vädret, inte så lätt med vagnen i snökaoset, har världens arbetslöset men brist på sånna som plogar hur kommer det sig, utbilda folk, så har vi löst lite av bristen på arbete. Jag borde bli statsminister jag har mycket lösningar på promblem hahahah.... Stannade hos mamma efter promenaden Kasper va vaken och låg och tittade på mormor. Skönt att få sätta sig en stund i värmen, fast speciellt kallt va det inte igår. Efter besöket hos mamma gick vi till Niklas förälldrar och tog en kvällsfika semla och the =) så himla gott, får tänka lite på vad jag äter nu så man inte blir en fet mamma heheheh. Kom hem strax efter 22 Kasper va pigg eftersom han alltid ska sova när han träffar farmor och farfar, tror knappt dem sätt hans ögon =). Vi satt och mös i soffan, Kasper va extremt snuttig, han somnade vid bröstet i sängen till slut, ställde ingen klocka i natt, lät han sova och vakna av sig själv, han vaknade vid halv fem imorse åt och somnade snabbt om igen.
Vaknade igen sen vid 9 och va hungrig och somnade om mätt och belåten, jag och Niklas somnade också om vaknade vid 11 så himla skönt idag känner vi oss riktigt utvilade, vilken unge man fått, han e så underbar som låter mamma och pappa få sovmorgon.
Jag klev upp klädde på Kasper och gav han mat, Niklas fixade frukost.
Så idag blir det Farsta måste köpa mig en ny amningsbh mina e för små, visste inte att man skulle få silicon bröst alldeles gratis =).. Jag ville operera brösten efter att jag ammat och Kasper blivit lite större, men jag har nog ångrat mig nu, har inset att detär ganska tungt, jag som hade ganska stor byst innan. Kul ändå att få prova på, fast silicon läcker ju inte =P... I eftermiddag ska vi hem till moster Ida hon vill träffa sin systerson, hon är den som längtat mest efter bebisen. Så jag får inte glömma kameran, ska fota henne när hon håller och ska lägga upp det här.
Om jag kommer ihåg förstås, man blir alldeles dagblind av att vara mamma, all min tid går åt Kasper, så mysigt älskar mitt nya liv som mamma skulle inte kunna byta det mot något, visste inte att det skulle kunna va så mysigt och underbart.


Idag blir det mys

Jag somnade i soffan igår, mamma va här och åt middag och vi åt kex och ost, Kasper va pigg när mamma va här och det va kul. Visste inte att man skulle bli så trött av att vara mamma =).. men det är så underbart. Niklas väckte mig och vi gick in och la oss. Kasper vaknade vid 4 och ville snutta, somnade om efter ren blöja. Han e så snäll. Imorse vaknade han vid 8 och ville ha mat, Niklas klev upp och gav honom och klädde på honom. Jag gick inte upp fören nio, gav honom mat och nu sitter jag i fotöljen kasper sover i vagnen, och Niklas är och hämtar kissen hos hans förälldrar ska bli kul och se hur hon reagerar. Kaspe eså hi mla snäll.

Idag har jag och Niklas ängnat dagen åt att ringa alla viktiga samtal som man måste, så på måndag kommer bvc på hembesök, sen har vi ringt försäkringskassan om förälldraledighet. Massa man måste göra, inte bara komma hem och mysa med den lille.
Idag har vi bestämmt att vi bara ska ta det lugnt, inte ha besök utan bara mysa hemma, vi ska ta en promenad till centrum senare, och eventuellt ta en fika hos min kära mor.
Man inser inte hur sliten man är, fören man sätter sig i soffan på kvällen, jag kan knappt hålla upp ögonen på kvällen, men det är så värt det. Så mysigt och ligga och kramas i soffan, och snifa på sin alldeles egna bebis. Kan inte riktigt förstå att han legat i min mage.
Nej nu ska jag duscha och fixa lite här hemma.

Nu har min lillprins äntligen kommit

Nu är vi hemma min familj.. äntligen har min bebis kommit. Han kom 30 Januari 02:53 han väger 3560g och är 53 lång. Allt gick jätte bra förlossningen tog ca 25 timmar så jag va väldigt trött, men slapp sugklocka eller bristningar. Är så glad =).. Blev väldigt sjuk när Kasper va 2 dagar gammal, fick näringsdropp och vätska, ingen vet varför jag mådde så dåligt då jag spydde hela tiden. Nu mår jag jätte bra, och min lille är frisk och kry. Det är så underbart att vara mamma.
Min lille är jätte snäll, amningen fungerar jätte bra. Denna vecka är jag väldigt trött så jag orkar inte skriva, jag skriver mer senare när jag kommit igång ordentligt med rutiner. Lägger upp lite bilder för alla er som är nyfikna. Är världens stoltaste mamma.



Kasper nyfödd

Niklas och Kasper alldeles nyfödd

Far och son =)

Kasper 1 dag gammal



Kasper hemma pigg och glad

Bebis lite trött


RSS 2.0