Malin Olvenmo

Idol ikväll

Niklas ska strax till sina förälldrar jag har valt att stanna hemma eftersom min förkylning inte e bra, Kasper e också lite hängig han har typ sovit hela dagen...stackars mammas liten. Så jag och Kasper ska krypa ner i soffan och se Idol.

Idag har jag städat här hemma...skönt nu när det e gjort...det gick inte direkt fort eftersom man va inte i piggaste laget.


Nu blir det kvällsmys...halv åtta hos mig sen Idol kvällen e här.

Ny vecka

Ny vecka och jag har blivit sjuk, har inte tid med det just nu...har massor av saker som skall göras. Niklas kom hem imorse då jag hade feber och låg typ och frös i sängen....Kasper han va som en solstråle som vanligt. Nu har han sovit 3 nätter i rad i egen säng och han har sovit hela natten....e så stolt som mamma.
Igår va vi i handen jag köpte mig ett par höst stövlar så nu e jag så himla nöjd....hittade äntligen ett par som passar mina smala fötter =)
så jag e glad fast jag vaknade med feber och ont i halsen =(

Kasper blir 8 månader den 30, tiden går så himla fort, ena stunden föds han snart går han....vill ibland ha en till liten eftersom jag saknar bebistiden...och gravidmagen men det kommer det kommer det vet jag. Ska vänta tills kasper blivit drygt 3 år så han förstår att han ska bli storebror.

Nu har jag även fått vagnen kanske skriv det i ett tidigare inlägg...den e så fin och den fungerar bra och vi e hel nöjda med vårt köp.

uppdaterar lite bilder i detta inlägg från när vi va på landet sist..lite bilder på kasper och lite höstbilder =)

nu ska jag lägga mig i soffan igen med en kopp the och se film.












 

Kram kram


kvällsmys

Nu sitter jag i soffan med ett glas vin med lillasyster Ida och min älskade sambo och ser Se upp för dårarna =)
Kasper han sover skönt.
Jag och Kasper va och hälsade på Corina, Mats och lilla Tindra och tog en kvälls fika.
Men nu är det skönt att ha lite fredagsmys med familjen.

Har målat också börjat på en hösttavla, långt ifrån klar men jag e nöjd med början iallafall.
kanske slutar som konstnär nångång inget man kan veta =P

Försöker hitta på något att göra imorn, men har slut på ideér...Ida vill nog inte bara sitta hemma hos oss..så försöker hitta på något som man kan fördriva tiden med.

Emma hade hittat nå extra jobb tillmig på Hemtex lät intressant, den tjänsten tilltalade mig. Så jag ska titta lite närmare på det imorn och eventuellt skicka dem mitt cv...passa även fast jag va mammaledig det va endast 4,5 timmar i veckan..men det gör inte mig något...jag är mest intresserad av att få erfarenhet av butik...trots min utbildning har jag noll erfarenhet så då e det lite svårt att få det jobb jag vill ha.

Nej nu ska jag fortsätta mysa med min kära familj...se klart filmen sen mysa ner mig i sängen.

Kram Kram


jahapp äntligen fredag

Veckorna går sjukt fort =) vagnen har kommit och den e så himla fin,...älskar den
Igår va Cassi och min storasyster är med deras fina magar =) så fina dem e med sina bebismagar längtar tilss deras små är ute i den stora världen.
Idag har jag varit ute med min kära lillasyster på en liten promenad, va även och hälsade på kaspers farmor på hennes jobb hon jobbar på dagis..kasper tyckte det va jätte kul att sitta med dem andra barnen på sångstunden....han va så glad.
Nu sitter jag och min syster och fikar...Niklas e ledig idag och är nu och hämtar ida i skolan =)
Han e inte så pigg idag utan han börjar bli förkyld tråkigt tråkigt.

Min systers ny låt..



Min Lillasysters nya egna låt...Hon blir bara duktigare och duktigare.
Lyssna och njut

Måndag

Vaknade vid 8 imorse jag och kasper gick upp och klädde på oss...han är alltid lika glad när han vaknar han gör mig på strålande humör varje morgon =) vart gröt för oss båda till frukost...sen blev det haninge...Emma följde med och vi mötte storasyster Linda där =) bjöd min söta systrar på lunch =)
Köpte Skor till Kasper blev ett par kavat han vart så fin, tror han tyckte det själv också.
Sen blev det hem och fortsätta fika med storasyster som följde med. Kasper har varit på strålande humör.
Niklas kom hem och åt middag han åkte även och köpte täckbyxor och täckjacka åt kasper så nu är hans Vinterkläder klara =) känns så bra.
Efter middagen blev det bad för mig och kasper, Niklas gick till Emma och mattias han håller på att hjälpa dem med tapetseringen av deras vardagsrum. Efter badet blev det promenad till mamma där jag sitter nu...kasper hann vara här i ca 5 minuter sen sov han. men jag hade förberet så han har pyjamas på sig.
Snart blir det hem till sängen.

Imorn blir det hem till cassi och fika =) myspys..sen blir det att hämta Ida i skolan.
jag har fortfarande inte fått min vagn hoppas varje gång posten kommer. Men imorn tror jag den kommer =) hoppas iallafall.

Ha en bra dag kram på er goa läsare.

Kram Malin

snart e det helg

Imorn e det redan torsdag. Veckan går så sjukt fort. Idag har varit en helt oki dag. Sov jätte dåligt med huvudvärk och min lille bebis har drömt mardrömmar hela natten....Idag va jag och min lillsnutt på promenad möte storasyster som kom och tog en fika.
Emma och Patrik va här tidigare idag också och fikade....e så glad att jag e så nära mina systrar...kan verkligen prata om allt eller så behöver man inte prata alls dem fattar ändå ,så e det väl med systrar. Kasper har varit grinig hela dagen vill inte äta och han tuggar på allt..hoppas verkligen dem där tänderna kommer snart.

Igår va vi i Tyresta och promenerade hela dagen och plockade svamp så himla mysigt. Kasper va så nöjd att komma ut i skogen kanske därför hand drömmde en massa dumt i natt...Niklas skoja och sa att han drömde om alla svampar och skogsmullar som anföll honom hehhehehe inte lätt att vara liten.

Nu sover han gott iallafall somnade redan vid halv 9 och har inte vaknat en gång ännu.
Jag och Emma har varit på en sen kvällspromenad och det var riktigt skönt men lite kallt men hösten e här så det e bara att ta på sig en extra tröja =) inte mig emot.

Nu sitter jag och älsklingen och ser på Idol reprisen som vi missade tidigare ikväll då jag hade fullt upp med att städa köket och badrum efter dagens kakätande....blir ganska mycket nu när man har en liten som kryper runt och äter kaka =) men det e bara kul...och nu har jag och älsklingen bestämt att kök,badrum,vardagsrum ska vara rent innan vi går och lägger oss,det e inte så kul att vakna och det första man ska göra e att diska och plocka upp leksaker och trampa i kakbitar. Så det känns så skönt att gå och lägga sig och veta att allt e i ordning när man vaknar. Neh nu ska jag se klart idol sen blir det sängen och hoppas på att denna natt blir bättre än den tidigare och att huvudet e bättre imorn.
Får se om det blir Landet imorn eller om det blir på fredag. så då vet ni läsare varför jag inte uppdaterar denna helg.

Kram på er =)    //Malin

såååååååå

Hösten är värkligen här nu imorse va det bara 8 grader men det e så underbart.
Vad har hänt dem senaste dagarna då...egentligen inget speciellt om ni frågar mig men om man frågar någon annan så har jag säkert gjort en hel del.
Idag e huvudvärken tillbaka så min kära sambo e hemma och sköter hemmet och Kasper.
Oj det e redan Tisdag idag. Igår va vi och tittade på tapeter med min kära syster och hennes karl..dem ska tapetsera om i sitt vardagsrum,jag kunde inte låta bli att följa med och vara smakråd =) det kommer bli jätte fint.SEn blev det Rusta jag shoppade som vanligt en massa onödiga saker. Köpte bara en massa tråkigt blev dammtrasor en ny skurhink,skurmedel m.m fy vad tråkigt va?? hade nästan ångest när jag kom hem utan än ända rolig sak.
Kasper han bara växer och växer igår fick han en gåvagn av sin farmor och farfar den e rolig tycker han...men han har inte riktigt förstått hur man går med den..roligare att gå längs alla möbler.
Idag har jag betalt vagnen vi köpt så nu väntar jag otåligt på att den ska komma.
Jag och vänta går inte riktigt ihop men men den som väntar på nåt gott.........ja ni vet nog själva resten av det gamla tråkiga ordspråket.

Jag har även fått en tokig ide som vanligt när det gäller mig =P jag ska börja måla har skaffat en stativ igår va jag och tittade på färger och allt som behövs.. Niklas bara skakar på sitt huvud...men det e sant jag ska måla en tavla till Kasper som han ska ha i sitt rum..eller så blir det en stor tavla till sovrummet. Jag kan typ inte ens måla men jag har läst en artikel att alla kan så nånstans måste jag ju börja.
Jag måste hitta en nu hobby..eller igentligen har jag väl ingen.

I helgen blir det landet och massa mys och plocka massa svamp. det bästa med hösten. Sitta inne på landet efter en hel dag ute i naturen framför brasan kan inte bli bättre. Snart är även lillstugan klar,så då ska jag och min familj flytta dit. så då ni Cassi och BJörn då har ni lägenheten för er själva..den e er =) hahahhaa

Jag e helt off i år kan ha med att man skaffat barn och inte har tid och lust..men vad för höst skor e det som gäller iår? har verkligen noll koll..jag skulle vilja ha ett par höst stövlar men helst ingen klack....jag får väl ta min bästa vän under armen och ge mig ut. Men hon har lite svårt att gå i och med foglossning..hon får sitta i vagnen med kasper då blir han glad att få sällskap =)

Nej nu ska jag hoppa in i duchen sen blir det ut på promenad med syster yster. Glöm inte läsa min systers blogg...hon skriver egna låtar och lägger upp..vissa e inte hennes egna men hon e jätte duktig.
http://www.olvenmos.blogg.se


Kram på er alla.


Lite nya bilder

från Skansen och hemma på min lille prins =)

Så här glad e jag för det mesta =)

Jag och Kasper ser på grisarna

Björnen på skansen e lite trött....Björnen sover björnen sover i sitt lugna bo......

Så gott med våfflor

Kasper äter Våfflor...mammas charmtroll

Tittut här leker vi med sladdarna

Kasper och Tindra leker i vagnen =)


En härlig dag

Denna dag har varit härlig om man kan utrycka sig så...Förutom att Kasper vaknade kl 7 men det va bara att gå upp och se glad ut. Gick upp åt frukost och sen tillbaka till sängen och gosa lite =) kasper va gnällig berodde nog på trötthet och tänder på g...plus den hemska förkylningen han har. Vart sen att tvätta och plocka iordning hemma. SEn tog jag och kasper och syster yster emma en promenad. Riktigt skönt kasper slocknade i vagnen, och jag och Emma åt lunch i centrum riktigt trevligt. Emma skulle sen iväg så jag och sonen gick hem. Corina kom förbi och fikade med Tindra. Kasper blev överlycklig när hans favvo tjej kom =)
Dem leket och hade skoj.

Fick beställninglappar från Akelius idag vi kommer få helt nytt kök och diskmaskin e så glad eller få och få man får självklart betala varje månad...men det e det värt. Nu ska vi bara bestämma vilket vi vill ha.
Lite svårt vet inte om vi ska ha gråa skåpluckor eller om vi ska ha ek...väldigt svårt. Det blir ett Noblessa kök.
Niklas blev överlycklig =)

Niklas har nu pratat med sin chef så nu är allt ordnat så han får va pappaledig varje fredag..så imorn e det hans sista fredag på väldigt länge. så han e riktigt glad över det.

Idag ska vi väl tapetsera den sista  väggen i vardagsrummet sen e det helt klart, har legat lite på latsidan men vad gör det.
Håller även på att tillverka en egen väggdekor till sovrummet..ni får se när den e klar satt tre timmar igår och skar ut löv som ska limmas upp...det kommer nog bli riktigt snyggt.
Fick även veta igår att vår gård senare ska bli bostadsrätter...klart vi köper...framförallt nu när dem renoveras så fint..lägenheten kommer bli som ny..vill inte slita mig från lägenheten när vi lagt ut så mycket energi på den.

Nu ska jag planera middag för idag vet inte riktigt vad det blir men nått ska vi hitta på.
Kasper och Niklas ligger i badet =)
Föreesten jag har köpt ny sittvagn till Kasper den e så fin visar vid ett senare tillfälle när jag fått hem den. Längtar tills brevet kommer från posten att det e dags att hämta den =)

Tack och hej från lilla mig// Malin


=)

Idag va man hos läkaren...hon skickade en remis till specialister som ska ta över..gud så skönt.hoppas på bra medicinering nu. Och försäkringskassan hann vi med också, fixade med Niklas pappaledighet,han hade inte skickat in om hur mycket han tjänat. Men nu är det avklarat så skönt. Nu har vi även beslutat att Niklas ska vara pappaledig varje fredag för att få mer tid och längre helg med familjen, inte mig emot.Det vart även farsta och fika med mina älsklingar. KÖpte 2 långärmade bodysar till Kasper. Innan vi skulle
hämta Ida i skolan 14.30 sen vart det hem och hjälpte henne med läxorna.
Kasper e på strålande humör idag, han vaknade 06.00 imorse gud så kul...men han har sovit hela natten i sin säng så man ska väl inte klaga.
Nu ska Niklas laga mat det blir enkelt idag, korv och makaroner nam nam säger jag, enkelt e gott.

Akvariet e rengjort och kasper vart blöt han välte hinken med vatten i... hahahahhahaha så e det när pappa tittar bort.

Ikväll blir det Idol igen. Fan va bra alla va igår på att sjunga...saknade  dem som ska suga på sång och musik. men dem flesta i stockholm va bra.
Så ikväll blir det fortsättning.


Igår hade vi as mysigt vart våfflor till middag, kasper fick äta våfflor själv och det uppskattades...han visste nog inte riktigt vad det va, men det va gott, det va nog mer våfflor på golvet än i munnen, men ni skulle sätt blicken när jag ställde fram tallriken framför honom, han fattade ingenting. Sen kom den riktiga griskasper fram, men han va så söt, han satt som ett tänt ljus och åt =)


Tisdag och Idol start =)

Kan det bli mycket bättre vem ska inte se idol..tror nog de flesta tittar =) man kan inte låta bli. Niklas jobbar och jag och Kasper har myst hela morgonen. Denna natt har varit bättre med både huvudvärken och kasper. han sov i sin säng tills 2 iallafall sen kom han till mig =)
Idag har jag tänkt att storstäda här hemma..då blir nog min älskling glad....immorn blir det migränutredning äntligen jag har migrän sen tidigare och den har bara blivit värre sen jag fick kasper så jag hoppas på ny medicinering och att jag kan få bli en glad mamma igen =). Inte så lätt med ständig huvudvärk känns ganska tungt just nu att hålla skenet uppe. Men allt kommer att bli bra det vet jag.

Snart kommer Emma hon ska ta hand om Kasper medans jag städar...lite lättare och det går fortare om inte annat.
Nej nu ska jag och min son äta frukost =) Hoppas ni alla får en toppen dag.


Skansen

Idag blir det skansen kasper har inte varit där nått så vi tänkte åka dit eftersom det är coop dag, så vi lånade niklas förälldrars coop kort. Ska bli riktigt trevligt att gå på skansen en höst dag som denna.
Igår hade vi fin besök hela kvällen. Storasyrran hennes kille, och cassi och björn. =) vi hade så trevligt så..trevligt med oväntat besök. Alla va nyktra och glada eftersom typ alla e gravida utan jag och niklas. Björn och fredrik är skengravid =)


E så lycklig

I natt blev det inte mycket sömn då kasper e dålig...han va så ledsen e går när han va så täppt i näsan...han ville inte äta eftersom han inte fick någon luft så han vart jätte ledsen det va bara mamma som gällde även fast jag va den som va dum och gav han näsdroppar.
han skrek mamma mamma mamma varje gång jag gick så nu insåg jag att han kan säga mamma och att han menar mig. Trodde förr att det bara va nått han sa för att han hade kommit på det. är så stolt över honom..Niklas såg lite besviken ut men han e nog stolt ändå. Så kasper han sovit jätte oroligt inatt och velat ligga på mig. Det slutade med att vi gav han en alvedon för det verkade som det va halsen som gjorde ont då han fortsatte att vara ledsen fast nästäppan försvunnit..varje gång han skulle svälja vällingen så blev han ledsen. Så hemskt när man som mamma inte vet vad som e fel.
Men han verkar piggare idag iallafall.
Och mamma säger han fortfarande =)
Idag har vi städat och fixat lite här hemma.
Niklas har gett sig ut på en långpromenad med kasper. jag fick precis sällskap av min stora syster.









Så nu har jag uppdaterar lite bilder också på min lyckosten.


En lagom kväll

Snart blir det sängen, vart en riktigt god middag och 2 glas vin och massa roliga klipp på youtube riktigt trevligt men ändå lagom...varför sitta uppe och pina sig om alla ändå e skit trötta.. alla satt typ och sov känns som klockan e mycket mer än vad den igentligen är. Får se vad vi hittar på imorn. Efter en veckas jobb och slit så kan man inte förvänta sig mer än att ha trevligt sällskap och sen gå och lägga sig skapligt,så för mig gör det inte något att denna kväll slutar tidigt. Niklas har ändå jobbat hela veckan och jag har varit med förkyld kasper.
Imorn blir det sovmorgon =)

Jag och Emma har funderingar på att ge oss ut i skogen igen och plocka svamp...men vi ska inte gå vilse då =)
Nej nu ska jag och Niklas krypa i sängen ska bli så skönt att bege sig till drömmarnas land. Skönt att denna kväll inte blev så sen.

Natti natti

sitter nu hos min lillasyster

har precis ätit frukost tillsammans kasper sitter och lyssnar när Emma spelar och sjunger för honom =)
Blir nog ett musikaliskt barn trots allt =)
I veckan har vi åkt runt och hälsat på hos vänner, det har varit en riktig toppen vecka, i tisdags vart det att hälsa på tjockis cassi hahah hon e gravid magen börjar puta och det e så fint måste medge att jag saknar att va gravid lite granna =) men vill inte ha några fler ännu. Men gulligt e det. Va där och drack te och mös hela dan, Kasper va så snäll hela dan så glad va jag. I Onsdag tog vi en långpromenad till storasyster i haninge som också snart ska få en liten bebis. Det tog 50 minuter att gå.. men det va lätt värt det så nu kanske man förbrände nått kilo =)'Va där hela dan och fikade sen hem och åt sen åkte vi tillbax och kvällsfikade lite.
Igår va det en lugn och skön dag hemma kasper e genom förkyld men det har han varit hela veckan så jag tänkte att vi skulle va hemma och mysa hela dan, och det va vad vi gjorde....vi hade en mamma son dag i soffan. När Niklas kom hem efter jobbet så gick jag och Emma ut och plockade svamp i skogen vi hittade både gula och höst kantareller..vi gick även vilse...hade ont i magen ett tag trodde aldrig vi skulle hitta till en stig...jag och emma va nog mest rädda för att det skulle hinna bli mörkt innan vi skulle hitta en stig men ut kom vi tillslut =)
Sen blev det hem till mina älsklingar och äta mat och mysa framför film. Vart att gå lägga sig tidigt för oss man blir ganska trött av att vara med sonen och uppe i varv hela tiden, för han kryper runt över allt just nu inget missas av den lilles syn och händer allt åker in i munnen... men det e bara kul.

Har nu beslutat att vi inte ska sälja vår vagn då vi älskar den, den får va kvar tills nästa bebis, vi ska förvara den på landet. Ska köpa en nu sittvagn nästa månad en mindre än den vi har, ska köpa en sulky....fast det kommer också bli en kronan då vi har fastnat helt på det.

Har även lagt ut min babysitter på blocket så jag hoppas någon nappar snart..fick ett sms här om kvällen men inget mer av det blev det. Dem hittade väll någon annan. Får jag inte den såld så får jag väl behålla den med..inte mig emot...tjänar på det i längden tills nästa barn då jag inte behöver köpa något =)

Ikväll blir det middag med Emma och Mattias man kanske till och med ska ta sig ett glas vin det va ett bra tag sen sist.
Det kommer bli så himla mysigt.

KRAM MALIN

RSS 2.0