Malin Olvenmo

God Fortsättning och Gott nytt år!!!

Så nu var julen över och snart är det nya året här...vad har man nu gjort detta år?? Jag har nog hunnit med mer än vad jag brukat göra =) här är lite av mina fina minnen från 2010


¤ Jag har blivit mamma åt världens bästa son
¤ Själv har jag fyllt 24 år
¤ Vart på Husvagnsemester på Gotland med Cassi och Björn =)
¤ Vart med Husvagnen och hälsat på pappa uppe i hedemora (hans sommarstuga)
¤ Byggt om hemma (rum åt Kasper)
¤ Grillfest på Landet med massor av vänner
¤ Anordnat en lyckad överaskningsfest för min kära lillasyster (trots att hon fick reda på den)
¤ Blivit moster åt världens sötaste lilleprins
¤ Varit på kryssning med mamma och Emma
¤ Funnit en ny vän (Sanna)
¤ Firat min första Jul här hemma med släkt och vänner.
¤ Följa min älskade vän Cassis graviditet men får vänta till 2011 då bebisen tittar ut, längtar längtar
¤ Tillbringat sommaren i solen på Landet.
¤ Sätt min son utvecklas varje dag toppar nog allt på listan.
¤ Att vakna upp brevid min älskling varje dag gör mig bara lyckligare

Ja där va lite av det som jag minns just nu i skrivande stund.

Julen här hemma har varit toppen =) Alla är nöjda med sina julklappar, kasper är riktigt nöjd med alla sina saker, det va inte lite han fick. Det har varit så skönt att få vara hemma denna jul, på julaftonskvällen kom vänner och drack vin och vi dansade hela natten lång riktigt kul =)
Nu väntar bara det nya året och alla dessa nyårslöften som man lovar alla andra förutom sig själv, man blir lika bitter varje år när man inte höll något av det man lovat, med det är sånna vi är det är bara att inse, det går bra att lova på nyårsnatten, dagen efter är det nytt år och allt från det förra är redan glömt inkl löften =)
Jag ska nog inte lova något iår, om jag gör det så behåller jag det för mig själv, då gör jag bara mig själv besviken. Hoppas ni alla får ett Gott nytt år. jag ska fira det i goda vänners sällskap, och syster med familj, med middag och gott vin och vackra fyrverkerier =)

Jahapp vad har man gjort idag då?? Jo man har varit med syster och hennes bebis idag ( bebis har inte fått något namn ännu) följde med henne till mvc och bvc sen blev det te mys hemma hos henne =) den lille e så liten och mysig, har redan glömt bort att Kasper vart så liten, tiden går så fort, så jag tycker det e så mysigt att man kan låna en sån liten, men väldigt skönt att komma hem till min egna underbara son =)

Nej nu ska jag krypa ner i sängen och sova...drömma underbara drömmar. Natti natt ses nästa år, för jag hinner nog inte skriva nå mer detta år.

Kasper 11 månader

Här öppnas det Julklappar


Äntligen är vi klara

Nu är allt klart =) julskinkan e klar, kylen ärfull  med julmat, klapparna ligger under granen, nyinköpta kläder till kasper som han ska ha imorn =) nu är det bara sängen kvar. Kasper sover redan. Han har varit så mammig idag. Han älskar sin mamma. Ska bli så kul imorn då han får öppna alla sina klappar.
Jag och Niklas har inte köpt något till varandra iår utan vi köpte en kaffe maskin istället eller den nya familjemaskinen =) den e så fin. Den gör varm choklad, kaffe och the så jag e glad.
Idag vart det farsta och Ica maxi...inhandlat det sista och det känns riktigt skönt.
Så imorn blir det att sova ut och äta julgröt till frukost. Sen bara vänta på tomten.

Nu äntligen får jag fira jul med min alldelses egna familj. Min älskade son och min älskade man...kan inte bli bättre, sen är det bara ett plus att niklas föräldrar och hans farförälldrar, och min mamma kommer. Nej nu ska jag krypa i säng...måste va pigg imorn.

Kommer ni ihåg när man va liten då man räknade ner från sin födelsedag tills tomten kom =) jag va rädd för tomten, jag visste att han kom på natten och lämnade julklapparna under granen. Så när jag vaknade nattetid, låg jag alldeles tyst och lyssnade, jag va livrädd för att jag skulle se tomten, trodde då att jag inte skulle få några julklappar =) men igentligen va det mamma och pappa som la dit dem när vi hade hade gått och lagt oss. Men minns som det var igår hur rädd jag var. Jävla tomte och skrämmas. E nog lite blyg för tomten fortfarande, får se om det är jag eller kasper som ligger och grinar under vardagsrumsbordet imorn =)

Nu vill jag och min familj önska er alla en GOD JUL

Kram Malin


Migrän nej nej nej nej

Sitter här ska strax krypa till sängen mitt huvud vill ta dö på mig...har varit över till sanna ikväll och tagit en fika...skönt att komma hemifrån en stund. Idg har vi bara varit hemma och storstädat, tvättat alla mattor och kuddöverdrag i soffan =) känns så skönt att allt e förbertt inför julen. Kasper har nyligen somnat..han ville leka men inte jag och Niklas. Så nå roligt har inte hänt här hemma, bara en massa julestök.
Imorn blir det nog att bege mig till handen om huvudet mitt är med, ska eventuellt möta upp sanna och köpa juleklappar, hoppas jag kan hitta nått till min älskling..man måste passa på att smita iväg, så han inte ser vad man ska köpa. Jag har själv ingen aning vad jag ska hitta på till honom men nått kul hittar man nog. Nej nu säger jag natti natti


3 dagar kvar till Jul

Sitter i soffan med älsklingen som alltid på kvällarna, funderar på om man glömt nå viktigt inför jul, men kan inte komma på något, vet att det sista ska inhandlas den 23 då lönen når kontot =)
Idag vart det promenad och mys här hemma. Kvällen tillbringade vi hos Niklas förälldrar, gjorde en massa julgodis men hälften misslyckades =) men mysigt hade vi och det är väll huvudsaken. Kasper har varit alldeles underbar hela helgen =) som alltid. Vi hittade en hel del juklappar i lördags, sen blev det middag hos min kära far, slottstek, potatis, gräddsås, inlags gurka  och gott vin, riktigt trevligt hade vi. Kul att träffas och mysa lite =) Kasper tyckte det va riktigt kul att träffa morfar.
Pappa ska köpa en gåbil till kasper i julklapp så nu får jag och niklas hitta på nå annat. Ärnog inte så svårt, finns så mycket kul man kan hitta på, bara det låter eller har ratt så är han nöjd.
I Lördags efter middag och mys, vart det att ta en drink med tjejerna nere på ribby, vart en inpuls grej, Tjejerna behövde prata av sig, klart man ställer upp. Men vart en drink som lovat, sen hem till min kära sambo och älskade son som redan sov =) (sonen alltså) gissa om jag frös på hemvägen, hade ingen vinterjacka då jag åkt bil till pappa och till ribby, som sagt vad det ju inte planerat. Men trevligt va det iallafall.

Imorn blir det julstädning här hemma, mitt hem är ett kaos känns det som, kakor över allt då kasper lekt med pepparkaksburken, och tagit typ en tugga på alla, men gör inget då det är dem pepparkakorna han bakat =)
Så imorn blir det storstädning, och tvättning. Skönt att ha det gjort, så man slipper göra allt dagen före julafton, det räcker med att allt ska föberedas, handlas, julskinkan ska grilljeras, julklappar ska slås in och vissa ska inhandlas, mycket är det då det är vår första jul hemma med släkt och vänner. Vill att det ska vara perfekt, men slutar väl med migrän eller nått som vanligt när jag gör något jag sätt fram emot.
Nej nu ska jag sluta klaga.

Ska fortsätta se tv en stund till sen krypa i säng hos min lille plutt.

Natti natt


Julhandla

Idag blir det lite julhandel ska köpa in de första julklapparna, sen ikväll middag hos min pappa =)
Igår vart det spelkväll med sanna hennes syster och karl =) vi hade riktigt trevligt, alla barn sprang runt med varsin mick i handen och sjöng karaokee =) riktigt söta.
Nej nu ska jag klä på mig och sonen yteerkläderna, Niklas är och hämtar bilen, hej hopp i lingonskogen.


Snart är julen här =)

Nu har vi myst hela veckan =) Niklas är sjukskriven fram till 2011 då han åkt på lunginflammation, vet inte om jag redan nämt det i ett tidigare inlägg. Kasper han e pigg och glad...lite snorig bara men det har ingen dött av =)
Nu fungerar äntligen tv igen så nu har jag kanaler =) slipper att se 1,2 och 4 så nu kan jag också hänga med på alla serier m.m

Lucia har varit och Kasper hade sin fina tomtedräckt, vi tillbringade luciaeftrmiddagen på Dagis, tristians och taras dagis, då det var öppethus med fika...kasper ville inte gå hem, Jag hade nog kunnat lämna honom där utan att han märkt något.

I Tisdags var jag hemma hos storasyster och gosade med bebis hela dagen =) han e så söt. Massa mys blev det. Att man glömmer att Kasper varit så liten.

Resten av veckan har jag tillbringat på min soffa eller i sängen då jag haft migrän....såså kul har jag haft.

Nu blir det strax middag, sen promenad i snöstormen till yasmine och Dennis. Kasper ska få leka lite och mamma få fika lite.  Det var allt från mig för denna gången. Tack och hej =)



GOD JUL


3 Advent

Snart är julen här...men självklart har inte Malin köpt en ända julklapp =( men får ta och göra det strax innan jul när länen kommer...varje år säger man att nästa år ska jag börja tidigt med juleklapparna men icke sa nicke...samma visa varje år..ut och stress handla. Har funderat lite på vad man igentligen gör om dagarna. Så mycket man ska göra men ändå inte får gjort..men ändå har man varit upptagen hela veckan.
Kommit på att man har fullt upp när man har en Kasper.

Min dag börjar med att jag vaknar av att kasper väcker mig och vill ha välling, smyger upp med honom i famnen trampar självklart på lego som ligger på golvet i hallen, biter ihop för att inte skrika, kommer ut i köket i mörkret tänder så lite som möjligt, fixar en flaska välling, sneglar på klockan som är strax efter sex, Niklas börjar strax att jobba och sitter säkert i bilkö. Kryper ner i sängen och myser med kasper och ger honom vällingen, han somnar om yes, men jag ligger klarvaken men lyckas tillslut att somna, vaknar vid 9 då kasper vill busa..jag är så trött att jag tror att jag ska dö, och ångrar att jag somnat om tidigare. Kliver upp, ut i badrummet klär på mig och försöker så gott det går att täcka alla ogämnheter i ansiktet =)...kasper leker och försöker komma åt kattlådan eller sopporna i soppskåpet så fort man vänder ryggen till, gör iordning en kopp te till mig och gröt till kasper, vi sitter och pratar när han äter, han är som alltid glad på morgonen, kasper slår ut gröten på golvet dags att skura =)...släpper ner honom på golvet fort in i vardagsrummet och upp i soffan jag efter honom se till att han inte ramlar ner...gör iordning i köket, ska plocka fram lite bröd och pålägg så jag kan få en smörgås, hinner precis öppna skafferiet då skriker kasper, jag slänger mig in i vardagsrummet,med hjärtat i halsgropen men nejdå han har inte ramlat utan han e arg för att han inte kommer upp i soffan. Sätter på en tvättmaskin och klär på kasper lite kläder och tvättar och byter på honom. sätter mig en stund i soffan medans jag viker gårdagens tvätt.
Kasper leker med kissen, kissen blir arg och naffsar kasper, han blir ledsen, försöker förklara för honom att man inte får dra katten i svansen...lika glad igen efter en kram. Leker en stund i hans rum. Kasper somnar i soffan. Jag hänger tvätten och kommer på att jag inte hunnit äta någon smörgås, passar på när han nu äntligen sover. Hittar min temugg..tet är nu kallt =( men men...hinner precis äta min smörgås innan han vaknar. Vi sitter och myser i soffan en stund sen dags för lunch. Vi sitter i lugn och ro i köket och äter. Bestämmer oss för att ta en promenad ska lämna filmen som pappa hyrt kvällen innan, börjar bestyren med att klä på overall, vantar, mössa, halsduk m.m ingen lätt match...när jag precis klätt på oss och ska bege oss ut genom dörren då får min son för sig att han ska bajsa, så det är bara att klä av oss allt och börja om på nytt, kommer sedan iväg en drygt timme senare än tänkt. Men vi har ingen brådska ingen ska väll behöva gå ut med bajs i blöjan heller. Tar pulkan då det är rikligt med snö och kommunen är inge bra på att ploga, kommer till affären kasper blir ledsen för att han måste kliva ur pulkan, blir en mutkaka  (mariekex)=) sen ringer en vän blir fika och kasper får leka med hennes dotter =) skönt med en varm kopp te...sen fort hem, Niklas kommer strax efter oss. Kasper leker med sin pappa, medans jag lagar mat, sätter oss alla 3 äter middag kasper kastar och spottar och skrattar, svårt att inte le men bitter ihop och säger aj aj aj aj aj men han bara skriker. Blir bad med pappa efter att vi ätit, jag röjjer upp i köket, sen blir det mer lek, tills klockan ca är 19.30 då Kasper vill ha sin välling och somnar gott. Sätter mig helt slut i soffan, börjar plocka upp alla leksaker som spridits i hela lägenheten, kommer på att jag i all kallabalik glömt lämna filmen, får ta den dagen därpå. Sitter helt slut i soffan och ser på film, när den är som mest spännande då vaknar min lille son till liv och ska leka fram till ca 23,30 han e på toppphumör, och skrattar och leker =) sen somnar vi alla tre i sängen helt utslagna... Men gud vad jag älskar mitt liv som mamma. Man har fullt upp men ändå så nöjd. Förr klagade jag på att jag aldrig hade något att göra, men dem tiderna är förbi...hur mycket man än plockar så finns det mer att plocka. Men jag skulle inte byta bort min son mot något annat. Mit mammaliv är så underbart.
Jag har alltid sällskap och den kärlek min son ger mig kan ingen ge mig...finns inget bättre än barn.

Så vad har jag gjort denna vecka förutom det som står åvan=)

JO min syster och sambo kom på besök med deras lilla nyföding han heter just nu bara bebis men han va så söt och så liten. Man vart så sugen på en till. men det får vänta =)
Helgen har varit jätte lugn, Niklas var på julbord med jobbet i fredags men var hemma redan vid 20.00 och då blev det familjemys och Idol...ja rätt vann ju iallafall =) men tycker Idol bara blir sämre och sämre med åren. SEn på lördagen åkte vi och köpte julskinka så vi har det avklarat till jul, blir att grilljera den nästa helg. Åkte även till farsta träffa gravida Cassi och Björn där, cassi är så fin med sin mage, längtar tills deras lille pojke tittar ut, inte långt kvar, drygt 9 veckor =)...sen blev det bara hemmakväll med familjen.
Idag blev det lussebak, med Sanna och hennes 2 barn, sen kom även Corina med Mats och lilla Tindra =)
Blev middag för allihopa riktigt trevligt på 3 advent. Vart lussebullar och pepparkakor =) pepparkakshuset var trasigt.
När alla gott så vart det så lungt här hemma, kasper var så trött efter allt bak och lek, så han somnade strax efter sju =) så nu sitter jag här och skriver av mig.
Nu ska jag strax krypa i säng, min älskling är sjuk igen, han har hög feber och ligger nerbäddad på soffan =)

Natti natti Kram Malin med familj



Storasysters guldklimp =) kaspers kusin är här =)


Så här somnar man när man e slut efter all lek =)


Här bakas det pepparkakor =)


baka baka liten kaka!!


resultatet =)


Nam nam riktigt gott med lussekatter =)

God natt godnatt


Nu är det slut på välling

japp nu ska det bli slut på välling...min son vill ej ha mat alls..han ska bara ha välling men inget man kan leva på när man är 10 månader dags att börja äta mat igen...tror att han matvägrar pga av tidigare influensa och ont i halsen men nu e han pigg..sen har vi varit alldeles för snälla han har fått sin vilja igenom....sen är det bekvämt att ge välling både för oss och honom men från och med idag så får han bara välling morgon och kväll.

Denna dag har gått förvånansvärt bra...han har ätit både frukost lunch, mellanmål och middag =) inget direkt strul..det värsta var väl när han insåg att han inte fick någon välling när han skulle sova middag. Jag höll på att trilskas med honom i 40 minuter tillslut somnade han av utmattning. Det är bra svårt ibland när han e så ledsen. Men man vill bara hans eget bästa.
Han har varit så himla glad och sprallig hela dan =) känns toppen.

Corina va förbi och fikade...vi tog en promenad och hämtade hennes dotter hos dagmamman..kasper fick åka sin pulka som han fick igår =) han älskar verkligen den...han bråkar inte ens när vi ska klä på oss ytterkläderna. Han sitter snällt och sjunger iden. Så fort jag stannar säger han eh eh eh (mer) som jag tror det betyder.
Gick sen hem till Corina så barnen fick leka en stund.
Niklas kom dit efter jobbet...sen blev det hem och äta middag. Kasper somnade söt i sin älskade pulka, när han slog igen sina blå var det dags att kliva ur =(

Kasper ligger nu och sover efter att han fått sin älskade välling =)
Han ska få välling morgon och kväll..så helt utan är han inte.
Jag har suttit och pysslat  i köket..fortsatt målat på min tavla som jag hoppas ska bli klar till jul,då min pappa ska få den.
Va även en snabbis över till Sanna och tog en fika...skönt att få komma hemifrån och prata av sig lite..det behöver vi alla ibland.


Oj har glömt att berätta om helgen. Jo fredagen va vi barnfria då Niklas ordnat barnvakt, kasper sov hos sin farmor och farfar så vi kunde få en kväll tillsammans, vi gick ut och åt..sen blev det party är hemma och utgång =) jag och Niklas har inte varit ute tillsammans och festat sen december förra året och då var jag desutom gravid. Så det va riktigt kul att få umgås bara jag och han.
Lördagen bjöd på julmarknad i nynäs...fy fan vad kallt det va. Det va jag Niklas ,Kasper, niklas mamma och niklas farmor och farfar. Riktigt trevligt. Men trodde ett ögonblick att mina dagar var räknade då jag höll på att frysa fast längst kajen. Men icke sa nicke jag sitter här med alla tår och fingrar i behåll.
Lördagskvällen tillbringade vi hos min kära mor som fyllde 51..blev middag och mys med familjen=)

Söndagen va så lugn en söndag kan vara vart endast en kort promenad med kasper i sin nya pulka, han va tvungen att prova den..först åkte han hemma på golvet, men en pulka ska användas på snö så det var bara att bege sig ut.
Annars var det bara bänkade framför tv och såg alla repriser. Fan min gotlands olle åkte ur idol hur fan gick det till?? Jag som nästa va kär för ett ögonblick men hans  tid är nog inte över =)
Nej nu ska jag krypa ner i sängen så jag orkar leka med min underbara son imorn. Livet e så underbart.

 God natt godnatt jag hoppas jag har några läsare kvar eftersom jag är så dålig på att uppdatera.
Men ska försöka bli bättre.

Puss och kram Malin


RSS 2.0