Malin Olvenmo

Farsta och Heron

Efter maten åkte vi till Farsta kände att jag ville komma ut, köpte julklapp till svärfar, och julklänning åt mig. Ville sedan gå på bio, så vi åkte till Heron men det gick inga filmer fören 9 lite sent tyckte jag, och den filmen jag ville se, gick bara dagtid. Fattar inte varför alla filmer ska börja nio på en vardag, sen är filmerna över 2 timmar långa.. så det blev glass i heron men jag e lika nöjd ändå, jag och niklas ska passa på att gå på bio när han e ledig sen =)... Nu är niklas hemma hos Tobbe och tankar över flickan som lekte med elden på den bärbara hårdisken, så det blir film hemma i soffan istället. Ska göra mig en kopp the och en smörgås, jag är typ hungrig hela tiden.

God Natt God Natt

// Malin


nu är älsklingen hemma

och fiskgratängen står i ugnen, huvudet gör fortfarande ont, känt mig lite yr av och till idag, vet inte vad det kan bero på. Men det ska bli riktigt gott med mat... blir väll besök hos mamma sen.

Måndag, skönt att man fått sova

Igår vart det ganska sent så jag kan förstå att Niklas är trött på jobbet idag, men nu har han bara 4 dagar kvar. Jag vaknade kl11 så himla skönt att få sova, det är väll bäst man passar på för om drygt 2 månader blir det nog inte så mycket sova av =)... skönt om man är utvilad tills dess. Jag har sovit så himla skönt inatt, men som dem säger efter regn kommer solsken. Nu sitter jag i soffan har precis ätit min gröt, så nu är både jag och lillprinsen nöjda, han sparkar för fullt =)... så mysigt men lite väl hårt ibland. Idag ska jag väll fortsätta med att ta det lugnt, nu när äntligen höften börjar kännas bra, vill inte att den börjar spöka igen. Skulle igentligen ha gått ut med mammas hundar, men Emma e så snäll och gör det. Ska väll försöka ta mig ut på en promenad så man kan få lite frisk luft....
Nu när man har så himla mycket kanaler på tv så är det inget kul på tv, när man inte har canal+ så tycker man att det alltid är något bra på dem kanalerna, men nu när man har dem är det bara en massa skit.


v 31

Vecka 31

Barnet:

Barnet är 39 cm långt och väger 1.6 kg. Det händer mycket varje vecka. Barnet börjar lägga på sig underhudsfett och huden är mer rosa än röd. Det har fortfarande ganska stor rörelsefrihet inne i livmodern och har troligen inte lagt sig till rätta än, även om det finns barn som redan nu lägger sig med huvudet ner i bäckeningången.

Mamman:

Om din graviditet är normal och du är frisk följer du säkert det så kallade basprogrammet hos din barnmorska. Då brukar det vara dags för ännu en kontroll i graviditetsvecka 31. De flesta kvinnor kan fortsätta att arbeta som vanligt en tid till. Har du ett arbete som är extra tungt eller stressigt kan du från och med nu få beviljat havandeskapspenning på hel- eller deltid. Det gäller också om ditt arbete innebär ansträngande arbetsställningar eller om du utsätts för miljögifter eller skadliga gaser. Handläggningstiden kan vara ganska lång så ansök till försäkringskassan i god tid.

Belastningen på rygg och leder ökar för varje vecka. Om du måste bära matkassar eller något annat tungt, fördela vikten mellan båda dina händer så att du inte snedbelastar. En del kvinnor har väldigt ont av foglossning. Be barnmorskan eller sjukgymnasten om tips på vad du kan göra för att lindra det onda. Det är inte ovanligt att sammandragningarna ökar nu när magen blir större. Din kropp förbereder sig långsamt men säkert på att föda.


advent och soffan är underbar

Idag har jag legat på soffan precis hela dagen, sammandragningar och förvärkar precis hela dagen, ibland har jag trott att han skall komma ut. Men det får vi väll hoppas att han inte gör. Niklas har fixat med bilen, och han va snäll och gick ut med min mammas hundar. Det har varit riktigt skönt att bara ligga och slappa och inte göra nånting. Niklas kom på att vi kanske skulle äta någon middag, så det blev pizza den perfekta söndagsmaten framför tv, han e så snäll mot mig. Nu ligger han på badrumsgolvet och storstädar, han städar och rensar avlopp, det va jag som hade tänkt att göra det, men jag hann knappt börja innan han tog över, jag har iallafall dammsugit i vardagsrummet och hallen =P.... Nu sitter jag här och bloggar framför sex and the city filmen, kan söndagen få ett bättre avslut, en tjejfilm. Ska väll göra lite kvällsfika åt min älskade så han blir glad, funderar på the och kladdkaka. Vi har alltid kvällsmys på söndagarna, får väll se hur det blir med den saken nu när min karl storstädar, nästan så man inte vågar gå in i badrummet och kissa.
Nu säger jag godnatt, för jag kommer ändå inte skriva nå mer för ikväll, kvällen slutar väll som vanligt i sängen på ett eller annat sätt, antingen somnar jag i soffan och Niklas får släpa in mig i sängen, eller så går jag helt slut in i sovrummet =)


Godnatt hoppas alla haft en bra dag och första advent
// malin


Första Advent.

Snart är julen här på riktigt. Söndag idag helgen har gått så himla fort, ska strax lägga mig i ett bad, sen försöka lägga mig och vila en stund hoppas att jag kan få sova lite nu på dan, har inte sovit nått i natt, kliat och kliat på min mage, den är helt röd och full av rivsår, min älskling låg och killade mig på ryggen halva natten för att jag skulle somna, men icke sa nicke. Tur att jag har honom, imorse gick han upp och skulle handla mjölk till frukosten och kom hem med en stor bukett blommor till mig, måste bara säga att jag har världens bästa man =)...Idag blir det bara att slappa för mig, måste vila min höft som spökar av och till.
Vad har man gjort i helgen nu när man tänker efter, jo i fredags va jag på Ikea med mamma och cassi, köpte lite småsaker, köpte det sista till skötbordet, så nu är det klart, På kvällen va det middag hos Cassi och Björn, vi fick jätte god mat, cassi är så duktig på att få till mat, hon skulle nog ha blivit kock istället =)... vi satt alla och mös framför Idol efter maten och spelade spel, riktigt trevligt. Åkte väll hem vid elva, somnade typ direkt, nästan i fallet till sängen. Igår fixade vi adventsfint här hemma, jag har till och med sytt jul duk, gardin omslag och gardiner gud så duktig jag varit. Åt även lunch med min far i Nynäs riktigt trevligt, va så kul att komma ut och göra något och träffa honom, men det tråkiga va att jag inte alls kände mig nå pigg.. kom hem och gick till tobbes garage för att polera bilen, men hade så ont i kroppen och knoppen så jag gick till mamma min, och la mig på soffan och såg tv med mamma och Emma riktigt mysigt, höll på att somna så niklas kom och hämtade mig när det va klara med bilen den blev riktigt fin, pojkarna kan dem...Kom hem och va helt slut, la mig i sängen, drömde jätte konstiga drömmar, och sov jätte dåligt, när niklas kom och la sig några timmar efter mig, så skrek jag bara enligt honom, jag klilade sönder mig själv.. jag är så hemskt trött idag, att jag börjar att gråta för ingenting.. men jag ska tänka possitivt det är bara drygt 2 månader kvar eller 69 dagar kvar. Jag är glad att jag har fått klåda bristningar, sömnproblem så här i slutet av graviditeten, det finns ju dem som får det alldeles i början lider med dem. Nej nu ska jag bada och vila mig, blir väll filt och varm choklad framför tv.. Niklas är och fixar med bilen, och sen ska han fixa det sista hos min mamma.

Ha en trevlig och mysig första advent =)

//Malin


Fredags mys

Idag blir det Fredagsmys hos Cassi och Björn dem har bjudit oss på middag i kväll, ska bli så trevligt, vad ska man annars hitta på idag på dan, mamma har inte hört av sig angående Ikea, hon kanske har glömt att jag skulle med.
Igår va Cassi här hela dagen, så skönt med sällskap, vi pratade om allt och ingenting, vi åt mcdonalds hennes karl slutade sent och min karl orkade inte laga mat, ja jag vet jag är lat som är hemma hela dagen,med med noll matlust så har man inte någon god lust att laga mat. Äter min gröt, räcker enligt mig, men inte enligt andra och min lillprins. På kvällen igår kom foglossningen tillbaka blev krycka igen hemsk värk, blev inte bättre av att damen i kassan på Din mat skrämde upp mig, hon fick barn för 7 år sedan och foglossningen har inte försvunnit helt ännu, men den e inte lika intensiv som när hon va gravid. Tack det kändes ju bra, men hon sa att det ändå va värt det för man får som sagt det finaste i slutändan, jag försöker att tänka att det är drygt bara 2 månader kvar, har snart klarat av 7 hela månader, tycker jag nyss blev gravid.
Jag har inte fotat magen på ett bra tag då den är full av bristningar, men det kommer det lovar jag.

Idag känner jag mig bättre både fysiskt och psykiskt, kände mig inte alls bra igår, somnade i soffan, Niklas fick nästan bära in mig i sovrummet, då jag va helt slut i kroppen, ändå hade man inte gjort så mycket. Han sa att jag nästan vart omöjlig att väcka i morse när han skulle gå. Sov hur skönt som helst, men vaknat en hel del av ont i höften.
Nej nu ska jag tillaga min gröt, och sedan klä på mig, ska försöka få iordning lite här hemma, försöka ge mig på gardinerna som jag inte gjort igår. Imorn blir det adventsstök här hemma, ska bli så mysigt, vill nästan göra allt idag, men Niklas vill också hjälpa till, han tycker det är lika kul som jag.
Ska platta håret och göra mig lite fin idag också eftersom man blivit bjuden på middag, känns lite extra kul idag att gå bort, inte ofta man blir bjuden på middag.

Ha en trevlig dag!!!
//Malin


Bara en dag kvar till helg

Igår va niklas hemma,han skulle besikta bilen och den gick igenom hahaha så glad nu har vi äntligen bil igen =)...Vi åt lunch i Handen efter att vi varit iväg med bilen, blev tacobar. Hade så fruktansvärt ont i höften så det blev kryckor eller krycka enligt Bm. Åkte och hämtade upp Tobbe efter att han slutat som vi lovat om bilen gick igenom. Igår kväll va det dags för förälldrautbildning på Huddinge sjukhus, handlade om förlossningen hur det brukar gå till, hur det startar m.m väldigt intressant, Niklas såg riktigt intresserad ut, han tyckte att det va väldigt lärorikt och intressant, nu när förlossningen börjar närma sig. Va kul att se alla gravida som gick där med magarna i vädret hehhe... man kände sig helt plötsligt inte så ensam om att ha det tungt. =). På hemvägen for vi förbi Citygross som öppnade igår i Länna, dem hade kvällsöppet igår på premiären, det va inte bara vi som va där kan jag säga, köpte oss nya julgardiner till köket, och färdig grillad kyckling med bröd och ostar så gott. Åt en halv kycklling själv =). Träffade även på Cassis mamma på citygross har inte träffat henne på hur länge som helst, så kul. Kom hem och la oss i soffan. Somnade hur fort som helst igår, det känns att man hållt igång i flera dagar isträck.

Idag blir det lugna gatan för mig, sovit riktigt bra i natt, förutom att jag börjat svettas, kan bero på att jag är gravid och att vi har dubbelsängstäcke så Niklas värmer nog en hel del han också =)...Får se om cassi kommer förbi på en fika idag, vore väldigt trevligt förutom att jag inte har nå vatten, Haninge kommun håller på att gräver upp hela gräsmattan utanför mig, man kan nästan tro att det ska bli en stor pool till sommarn, man kan ju hoppas.
Har ätit min gröt nu och klätt på mig, har inte så mycket annat för mig än att sitta här och blogga, ska eventuellt sätta mig och sy om gardinerna som jag köpt igår så de ska passa. Niklas kommer väll hem lite senare idag då han ska hjälpa min mamma med det sista i hennes gamla lägenhet. Hon ska lämna över nycklarna till den imorn, sen ska hon och jag till Ikea, hon skall köpa sig en ny soffa och en massa annat kul till nya lägenheten. jag tror att vi ska adventspynta imorn, blir kanske att jag sätter upp gardinerna idag, jag kan inte låta bli, det är ju helt sanslöst vad jag fått energi, kan inte sitta still en minut, kanske för att man mår toppen, förutom foglossningen. Lillprinsen växer så det knackar, han har hittat sin favvo plats ligger och trycker på höger sida så magen har jätte fin form hahaha... Ibland får man knuffa på honom när det blir för mycket tryck, då blir han inte så glad, häftigt temperament den där lille=) precis som sin mamma säger Niklas. Jag som är så lugn och snäll =P

Jag har även börjat fundera lite på julklappar, är så svårt mindre än en månad kvar till jul, hur ska man hinna med allt, Julskinkan köpte jag igår, jag ska inte grilljera den ännu men jag vet att dem brukar ta slut, sen finns det bara sånna på ca 5 kilo kvar, lite stort för en familj på två.
Jag ska titta lite idag på internet om jag kan få någon ide till Niklas ,vi skulle inte köpa något speciellt till varandra men något vill jag ju ändå köpa. Någon som har den perfekta julklappen åt sin karl som dem kan dela med sig av??
Mamma hittade vi en julklapp åt igår så en är inköpt, känns så fel att köpa julklappar när det är så varmt ute, ingen snö ingen julkänsla alls. Ida är väll den som är lättast att köpa till bara att gå in på Br och välja något så är hon nöjd, bra med barn, vuxna har ju allt.
Nej nu ska jag försöka göra lite nytta här kan man ju inte sitta hela dan... men va kan man göra utan vatten, städa nej, tvätta nej, diska nej, se på tv e så tråkigt snart kommer iallafall cassi då hittar vi säkert på nå kul =)..


Ha en bra dag =)

//Malin

V 30

Vecka 30

Barnet:

38 cm lång och ca 1.5 kg tung. Barnets hjärna utvecklas och växer. För att få plats veckar den ihop sig allt mer och bildar dess karakteristiska vindlingar och flikar. Barnets lungor är nästan helt utvecklade och det övar på andningsrörelser genom att höja och sänka bröstkorgen.

Mamman:

Kanske känner du att barnet hickar?
Antagligen har ni påbörjat eller kanske redan slutfört någon föräldraförberedande kurs. Det är ungefär 2 månader kvar till förlossningen och mötet med ert lilla barn närmar sig för varje dag som går. Det är mer påtagligt ett barn du bär på, det blir allt större och starkare. Det är naturligt att föreställningarna om barnet och tankarna på hur en vardag med barnet skall bli ökar. Många kvinnor klagar över en tilltagande trötthet. Var noga med att äta bra näringsrik mat, att sova ordentligt och se till att du håller koll på ditt järnvärde. Prioritera en stund ute i friska luften varje dag. Inaktivitet och näringsbrist på grund av en felaktig kost leder bara till ännu mer trötthet och krämpor i kroppen.
En del kvinnor får känningar av bäckensmärtor. Der är en hormonell påverkan på alla fogar och leder, framför allt bäckenet. Det är helt naturligt och ändamålsenligt eftersom det ger förlossningskanalen större möjlighet att bli elastisk och vidgas vid förlossningen. En del kvinnor upplever det som smärtsamt, de får svårt att gå och blygdbensfogen blir mycket öm. Det börjar bli tyngre och du kan känna dig känslig och ha lätt för att gråta vilket inte alls är konstigt. Du går in i den sista delen av graviditeten och det ställer stora krav på dig, både fysiskt och psykiskt. Lyssna till din kropp, var snäll mot den och ha tålamod. Det här är en speciell tid i livet. Sannolikt gör du inte om det så många gånger. Glöm inte att ta en paus mitt på dagen. Lägg dig ner och vila med benen högt mellan varven.


vad har hänt sen sist

jo inte så mycket, i helgen flyttade mamma, så det blev lite sömn i helgen, lillen i magen börjar röra sig mer och mer, ibland önskar man bara att allt vore över. Sover jätte dåligt på nätterna. Haft jätte mycket sammandragningar och förvärkar, kan bero på att jag inte vilat så mycket. Va på ribbypizzan i fredags, ganska kul att komma ut bland folk. Sen har jag hjälpt mamma att måla om och få ordning hemma hos sig.
Niklas köpte sig en ny bil igår, en 850 glt ingen kombi denna gång, duger åt oss, så nu har vi en egen bil igen =).. inte en skönhet men den går, men med lite kärlek så kommer den bli fin den med. Nu sitter jag i soffan är helt slut, har storstädat här hemma, och storstädat den nya bilen, känns som om mina ben ska ramla av, hatar foglossning, tror att det är dags att sakta ner på tempot ett tag.. imorn ska vi på förälldrautbildning på sös, ska bli spännande och intressant. Nu ska jag äta mina rostmackor med kräftost och dricka blåbärssoppa, sen blir det sängen, imorn ska jag slappa hela dagen.
Natti natti

Jag vill sova

Nu sitter man här i soffan, har varit vaken sen halv fem, vill sova är så himla trött, men jag kan inte somna om, legat i sängen och vridit mig fram och tillbaka... Hatar sånt här, så jag klev upp, brukar hjälpa att gå upp och äta, låg i sängen och tänkte på nyponsoppa och kände hur hungern eller suget smög sig fram. Kom på att Nyponsoppa fanns det ju ingen sedan ca 1 månad tillbaka, blev så glad när jag fann nyponsoppa i skafferiet som man vispar =), nu va morgonen räddad. Jag hoppas att jag får sova en liten stund senare innan jag ska jobba, annars kommer jag aldrig att kunna konsentrera mig på jobbet.
Niklas kommer snart hem, då Flizan ska till veterinären. Han lovade att vi skulle äta lunch tillsammans idag innan han ska åka tllbaka till jobbet.
Nu ska jag fortsätta dricka min goda varma nyponsoppa och se nyhetsmorgon =)

//Malin


Är så glad

Nu har jag sätt efterlyst, inget nytt som vanligt, samma skit varje gång. Jag har varit med mitt hjärta i handen, han köpte två jätte fina klänningar åt mig, blev så glad, nu längtar jag tills jag får gå på fest. Fick en lila med en stor rosett som jag planerat att ha då min mamma fyller 50 år nu i början av december. Den svart röda skall jag ha på julafton. Det är första gången jag va tvungen att pröva när jag va i affären, ville ju inte att dem skulle va försmå till jul, men det fanns bra med plats för magen, blir nog ett par snygga leggings och mina replay pumps, som jag fick i födelsedagspresent, men som jag aldrig hunnit använda.
Känns så bra när man hittar något som man vet kommer passa =).
Nu ska jag krypa ner i sängen, är faktist helt slut i kroppen, imorn blir det återbesök hos veterinären, Niklas kommer och hämtar mig och Flizan, sen åker han tillbax till jobbet.
God natt Godnatt




Denna lila klänning tänkte jag ha på mammas 50års dag!!




Denna röda blir min julklänning, den belv så fin med magen =)


Varför ska försäkringskassan, krångla

Har fått mina papper från försäkringskassan idag, as krångligt, inget stämmer in på mig. fattar ingenting, varför gör dem det inte bara enkelt, dem kan väll kolla min inkomst på skatteverket... jag som har två anställningar, har varken del eller heltid. Blir helt förvirrad. Måste även till arbetsförmedlingen och skriva in mig =(...Känns som jag skiter i förälldrapenning snart. Har prövat att ansöka om mamma penning från och med December nu. Får se hur det går.
Annars idag har jag inte gjort så mycket, hjälpa mamma med att förbereda inför flytten. Jag har även satt upp ballkongbelysning. Så det blev jätte fint.
Nu ska jag bara vänta på min söta karl, så han kan skruva ner lampor hos min mamma, och så vi kan äta middag....vet inte vad vi ska hitta på ikväll, jag vill iallafall se efterlyst.

Idag bli det jobb

Nu sitter jag i soffan och ser på tjejfilm, så mysigt, igår vart det ganska sent, kunde inte somna, så idag sov jag ganska länge. Har pratat med mamma ett bra tag nu på morgonen.

Igår va jag och fika med yasmine, jätte trevligt, kändes skönt att prata och träffa någon som också väntar barn, det blir mycket bebis prat =)...Jag och niklas åkte sen och storhandlade, köpte även ny belysning till ballkongen. Sen blev det film som niklas köpt en riktigt bra film den va spännande helt igenom, hade typ ont i magen under hela filmen.
Idag ska jag väll inte göra så mycket, ska jobba ikväll, Niklas ska köra mig till jobet, han vill inte att jag ska åka själv, han är så söt, men kan vara lite väl överbeskyddande nu när det bara är två månader kvar tills lillprinsen kommer. Nu ska jag återgå till filmen så jag inte missar allt för mycket av den.

//Malin

Vecka 29

Vecka 29

Barnet:

37 cm och ca 1.2 kg. Barnet kissar och dricker 0.5 liter fostervatten varje dag. Dess huvud är stort i förhållande till resten av kroppen och det är fortfarande magert utan underhudsfett. Än kan det fritt ändra läge och slå kullerbyttor i mammas mage. Det är vanligt att barnet vid den här tiden sparkar mycket men en del barn är mer stillsamma än andra. Om du är stressad eller upprörd reagerar barnet troligen på de stresshormoner som frigörs och cirkulerar över till barnet via moderkakan. Prova att lugna barnet genom att ta några lugnande andetag och slappna av. Prata lugnande, stryk över magen och rör dig mjukt så kommer de flesta barn till ro igen. Precis som efter födelsen.

Mamman:

Det är högst individuellt hur stor mage du har. Även om måttet på tillväxtkurvan ligger högt så behöver ditt barn absolut inte vara särskilt stort. Det växande barnet blir allt mer utrymmeskrävande och pressar dina inre organ åt sidan. Livmodern trycker nedåt mot de stora blodkärlen. En del kvinnor får synligare, mer markerade blodkärl på benen och i ljumskarna. Hos en del gravida uppstår åderbråck eller hemorrojder. Stora åderbråck försvinner inte av sig själv. Det går i så fall att operera men inte förrän det har gått några månader efter förlossningen. Några blir bara mer svullna i benen och i fötterna när vätska från de överbelastade blodkärlen tränger ut i vävnaderna. Är det besvärligt kan det hjälpa att sitta en stund med benen i högläge. På Apoteket finns särskilda stödstrumpor att köpa. De underlättar återflödet av blod från fötterna och uppåt.

 

Nu har det redan gått en vecka till =)

Om tiden fortsätter att gå såhär fort, kommer jagha en bebis snart =)
Jag somnade om efter att jag ätit, vaknade inte fören halv 12 heheh.. så skönt, men nu kanske dagarna går lite fortare, jag har fått en hel del gjort ändå, sen jag klev upp, jag har klätt på mig, tvättat en maskin, gett medeciner till Flizan, pratat med comhem (fixat canal+ kanalerna) vi brukar ha tv1000 på hösten och vintern, då man ser mer på tv, men nu blev det canal+ för vi ville prova sf kanalen =).. Strax ska jag ge mig ner mot centrum ska möta Yasmine där vi ska ta en fika på pause. Då får jag lite sällskap, och någon att prata med.

Jag ska försöka ta bilder på magen också, men känns inte lika kul nu när den har bristningar, nu växer den så den knackar, kan bero på att lillprinsen börjar bli stor.

Kan inte sova

Jahapp nu sitter man här, tidigt tidigt på morgonen, varför ska jag vakna så tidigt, försökte ligga kvar i sängen och somna om när NIklas gick, nu har jag redan hunnit äta frukost... det är ganska skönt att sitta i soffan och titta på nyhetsmorgon. Denna vecka är det nån vecka mot rökning.. tragiskt enligt min sak, varför ska man tracka och frysa ut rökarna, dem vet att det är farligt, alla pratar om att det handlar om hänsyn, jag tycker att rökarna om några visar hänsyn, på busshållsplatser, resturanger, bland barnfamiljer m.m. en rökare idag är rädd för att tända en cigg, för att alla kollar ner på rökare. En rökare vet att det är farligt, dåligt, luktar illa. Men icke rökarna ska också visa hänsyn, alla ska visa hänsyn åt varandra. respektera rökarna, så respekterar rökarna icke rökarna. Dem som klagar mest på rökarna är oftast före detta rökare själva, jag tror dem är rädda för att börja igen, att dem saknar rökandet. Eftersom jag själv varit rökare, så vet jag hur det är, jag saknar ciggaretterna, nästan varje dag, men jag har ett val, vad är bäst för mig, varför ska jag gå tillbaka till ciggen?? En gång rökare alltid rökare, engång alkolist alltid alkolist. Alla har vi våra laster.

 Idag eller på onsdag ska jag få vaccin för svininfluensan, ska få det på mvc ändå. Alla säger att vi gravida ska vaccinera oss, för att skydda våra barn från att bli smittade när de föds, då kan jag inte smitta mitt barn, men igår sa min älskling nått som jag tidigare inte tänkt på, varför ska inte papporna i sammband med mamman vaccineras, dem har ju också närkontakt med barnet. Jag ska fråga min barnmorska  vid nästa besök.

Idag vet jag inte alls vad jag ska hitta på, ska väll eventuellt passa Tilda och Iris, jag kommer inte ihåg vilken dag det var, jag ska smsa Mia om en stund och kolla vilka dagar det va.
Flizan är nog helt återställd nu, hon är extremt pigg igen, så himla skönt. Idag är det sista dagen för penecillinet idag, sen blir det bara ögondroppar fram till Torsdag då hon ska på återbesök till veterinären. Skönt att slippa all medicinering.

Nu ska jag lägga mig på soffan och se tv en stund, jag hoppas att jag kan somna om.

//Malin


Söndagar så himla långtråkiga

Så vad har man gjort idag, inte nått, tittat på tv, så jävla tråkigt, kan denna j***a tven utantill. Tvättat e väll det ända vi gjort, börjar tröttna på magen nu, hatar att leta käder varje dag, va yr, hugrig orkeslös och trött, inte blir det bättre heller, det vet jag.. Ibland funderar man på om man verkligen kommer att klara av allt som har med ett barn att göra, är man tillräkligt redo, men hur vet man det, finns ingen manual, för när man ska skaffa barn. Längtar tills julen är här, älskar allt mys med julen, julbelysningen, granen. Alla är så mysiga och snälla mot varandra då.
Nu sitter man här i soffan, funderar på att lägga mig i ett bad, och göra peeling, och rå om sig själv, kanske mår bättre då... tror bara att man har gått och blivit höstdeprimerad, och graviddeprimerad....
Igår va Cassi och Björn här, vi såg på film och tog det jätte lugnt, så skönt. Kul att dem e lika tråkiga som oss hehhe (i andras ögon) Vi fick en jätte fin present av dem, de är så söta, köpt en skylt (väggdekor) som det står prins på som vi kan sätta upp ovanför spjälsängen. Blev så glad. cassi e så söt. Jag är så fruktansvärt glad att jag har henne, hon förstår mig alltid, jag behöver aldrig förklara eller berätta, hon förstår ändå. Känns så skönt att man har henne. Hon är en sånn rikktig vän som alla säger. Älskar henne mest.
Nej nu måste jag försöka sluta deppa, och ta mig upp ur detta hål.

Natti natti

//Malin

Vilken dag, vad händer i kväll

vad ska man göra ikväll, idag e det inte vår dag =).. åker till stan, regnar och är jätte kallt, hittar tillslut parkering, går på slottsmuseet, och skattkammaren, och i kungens olika delar på slottet, kul att göra något en lördag. Men jag hatar trappor. Blir sen sugen på en fika i gamla stan, men det är fullt överallt, blir så himla irriterad, va så trött i benen och ryggen att jag trodde jag skulle dö.. tillslut beslöt vi att äta middag nånstans istället, blev så glad när jag så bambu garden, vid plattan ska precis ta i dörren för att gå in och sätta mig i värmen och ta nått att dricka, då är det stängt pga renovering, blev så arg så vi gick till bilen. Då kommer vi till plattan, där dem protesterar mot abort och visar upp bilder på döda foster, det borde va olagligt att stå och protestera sådär och visa bilder, tänk på oss som är gravida och är rädda att våra barn ska dö, det kändes ju ännu bättre, höll nästan på att börja grina, tänkte på alla dem stackare som blir våldtagna, jag tycker inte det är fel att göra abort, tänk alla de barn som föds till en värld, där man önskar att man vore ofödd, svärt, misshandel, fattidom m.m. Tycker därimot att det är fel att använda abort som preventivmedel. nej usch vad arg jag blev. Kom till bilen, och åkte till söder och åt på bambugarden där istället, så himla gott, alla va nog nöjda att få sitta en stund, blev en lugnare stämmning på oss alla. =)
När vi va på väg därifrån blev vi jagade på gatan av en av kineserna, han ville ge tillbax pengarna, men tobbe envisades med att ge honom 250 kr i drix, tobbe e bra generös =). Kyparn såg ut som om han skulle börja gråta.
Har varit en bra dag.. ska inte klaga. Nu sitter vi här hemma niklas och tobbe tittar på polisskolan på tv, jag sitter här och skriver och väntar på Cassi och björn som ska komma förbi, dem ville umgås, dem hade väll lika tråkigt som oss. Får väll se vart denna kväll bär av =)

//Malin

Idag blir det gammla stan och slottsmuseum =)

Igår gick det jätte bra på mvc, mina prover va jätte bra, magen växte, låg lite över kurvan, så han kommer nog tidigare... Blir en januari son =)....Efteråt gick jag i handen och tittade i affärer, köpte en liten dress med nalle puh åt lillprinsen, jätte söt. Niklas kom och hämtade mig i handen, Vi badade och läste ur vår gemensama bok =) nu är det som mest spännande, den är snart slut. Åkte sedan till stan, och gick där på kvällen och tittade på folk, Tobbe va också med.
Idag har man fått sova ut, jag har sovit riktigt bra, beror nog på att min älskling är hemma. Idag ska vi åka till stan, gå på museum och gå i gammla stan, förra helgen gjorde vi ju ingenting, så denna helg blir det betydligt mer fart på.
Nu ska jag äta min gröt och va social med min kära man, sen ska vi åka och hämta tobbe om han inte hunnit ångra sig, på en halvtimme, men det tror jag inte. Ha en bra dag i höst mörkret.

en sak till imorse när jag vaknade så kunde jag inte hitta katten, jag letade och tittade runt i mörkret, struntade i det och tänkte hon kommer fram,men när jag skulle lägga mig i sängen igen så såg jag i bilbarnstolen, att där låg min lille kisse miss, hon tror att allt vi köpt hitils åt lillprinsen är hennes =)... hon tyckte den va jätte mysig, synd bara att jag va för trött för att ta ett foto

// Malin

Nu blir det MVC

Nu ska jag åka till mvc jag hoppas att mina prover jag tog i förra veckan är bra. Just nu känner jag mig så yr, känns som om jag skulle kunna svimma, har jätte jobbiga sammandragningar idag, får se ad barnmorskan säger.
Idag har jag iallafall fått sova till 10 så himla skönt.
På ett sätt är det ganska bra att jag mår som jag gör idag, så nu kanske barnmorskan ser på mitt tryck att jag mår urselt. Ibland undrar jag hur jag ska orka den sista tiden. Men det är skönt att Niklas är så stöttande och att han står på sig, så bra som han gör. Hade inte klarat detta utan honom.
Jag uppdaterar senare när jag kommer hem.............

Middag

Nu har vi ätit middag, tittar på unga mödrar, jag tycker inte att vissa är så unga.oki om dem varit 16 eller 17 men 20 är väll inte så värst ungt?? inte i mina ögon iallafall.
Jag lagade lappskojs till middag ifag det va riktigt gott, förutom att jag råkade krydda lite väl mycket med vitpepparn =)... sånt som händer.
Idag va Cassi här på besök, så kul att träffa henne, vi har alltid något att prata om, allt va bra med henne, kändes så skönt att få sällskap idag. Tiden går så fort när man har nån att umgås med.

Va även hos veterinären och det gick bra, hon va på bättringsvägen, men ska tillbaka om en vecka.. hur dyrt får det va hos veterinären, va inne i 10 minuter, dem tittade på hennes ögon och frågade en massa frågor 620kr... helt sjukt.
Nu har flizan sovit nästan hela dan, hon va så rädd när hon kom in, trodde att veterinären skulle vara dum mot henne, men idag va dem snälla =).
Nu ska jag ta ett bad med min älskling, sen ska vi på mötet om renoveringen, hoppas bara att jag klarar att sitta där, eftersom jag har så svåra sammandragningar, och mår så illa, och är yrslig, får som blodtrycksfall väldigt ofta, beror nog på att lillprinsen ligger mot stora kroppspulsådern, sen så börjar det bli tungt i bröstet, nu när han börjar bli större, den lilla tjockisbebisen =)

Godmorgon, kan inte somna om

Nu sitter jag och äter frukost, jag kommer inte ihåg när jag åt frukost så här tidigt. Jag kunde i somna om när niklas gick till jobbet. Flizan är jätte ledsen då hon inte får äta, hon tycker att jag är så elak. Tycker så synd om henne. Snart ska jag klä på mig, så jag kan möta svärmor och åka till Veterinären, jag håller tummarna för att detta besök skall gå bättre. Personligen tycker jag hon har blivit piggare, men hon är inte lika pigg som hon brukar.
Får se om Cassi kommer på besök idag, skulle vara så trevlig, ska väll smsa henne när jag ska till veterinären. Ett återbesök borde inte ta så lång tid.
Ikväll ska vi på möte på akelius angående stammbyte, renovering av badrummen, fasadrenovering m.m... känner på mig att det kommer bli kaos, vi fick lappar om ombyggnaden igår i brevlådan, blir inte kul under det närmaste 2 åren, mycket som ska göras, kul tycker jag, skönt att dem satsar och renoverar, men dåligt att dem höjer hyrorna med drygt tusen kronor, kommer betala 6600 i månaden för vår tvåa, när renoveringen är klar. Förstår om många kommer att flytta.
Nej nu ska jag fortsätta äta, och fixa mig.

//MALIN


Bilen är såld och tårtan va god

Nu är bilen såld så himla skönt, niklas såg lättat ut. Vi har även hämtat barnstolen, den va så himla fin, men nu har vi ingen bil hahah... men bilbarnstol behövs ändå. Nu sitter jag här hemma och tittar på Efterlyst, har varit hos svärmor och träffat alla i släkten =) ätit massa tårta och kakor. Svärmor ska köra mig till Bagarmossen imorn, och det känns skönt att flizan får komma till veterinären. Hon fick följa med på kalaset, Iris försökte leka med Flizan, men hon ville inte, hon va inte riktigt sig själv.. hoppas att det går bra imorn.

När niklas kommer hem ska vi väll äta något, innan det blir sängen, man kan ju inte leva på tårta, även fast man vill det. Niklas sjusar hem farmor och farfar....sen skulle han handla på väg hem.

Nästa projekt till lillprinsen blir att beställa barnvagnen, men det känns inte så bråttom eftersom vi vet vilken vagn vi ska ha, och det tar en vecka att få den. Sen har vi nog allt som behövs för att han ska komma hem. Lite småsaker behövs ju alltid.
Nu ska jag ta ett bad och lägga mig på soffan och mysa med filt och en varm kopp choklad =)
Känns som en riktigt bra dag idag..

GODNATT!!

MALIN

pratat med gammal vän

Idag vaknade jag vid 11 gud så sent man vaknade, men det va lika skönt att sova ut, sover ju som sagt jätte dåligt på nätterna.
Gick upp och gjorde mig en tallrik gröt, hur arg blir man inte när man tappar ut en dl havregryn på köksgolvet.. det va bara att städa =(.. Andreana ringde blev så glad, kul att se hur det va med henne, hennes son va snart redan 4 månader, tyckte det va igår jag träffade henne, när han va alldeles ny =).. det va så kul att prata med henne, kul att allt gått så bra för henne. Nu längtar jag ännu mer efter att min son kommer.
Nu sitter jag framför tven och tittar på förlossningskliniken kan inte sluta följa det programmet...man gråter ju om vartannat, längtar tills det är min tur.
Nu har jag även ringt Bagarmossen för att boka en ny tid, dem ville ju att Flizan skulle komma tillbaka inom 3 dagar, men vi kan inte komma fören efter fem, och en sån tid hade dem inte lediga, så vi e tvugna att komma imorn kl 10.. får se hur vi löser det... sköterskan i telefonen blev typ sur, för att jag sa att vi inte kunde komma fören på kvällen, hon tyckte inte att jag prioriterade min katts liv.... gör allt för min katt. Men hon är mycket piggare idag, hon e lite sur över att hon behöver ta ögondroppar och penecillin.. men hon leker idag, stuttsar mellan golv och tak idag, äntligen börjar allt vända. Hon har sovit i sängen hos hennes husse hela natten, och det är possitivt, Niklas blev så glad när han vaknade imorse och såg att hans prinsessa låg kvar hos honom.
Nej nu ska jag äta lite köttfärssås och pasta till lunch... snart kommer niklas hem då ska vi på kalas, det kommer även en kille från stan idag och tittar på vår bil... jag hoppas att han köper den =)... alla måste hålla tummarna för oss, men denna kille lät väldigt intresserad, han hade ingen bil just nu, så han skulle t tåget ut hit, så han känns som en möjlig köpare.
Idag har bilbarnstolen kommit som vi beställt, så vi ska åka och hämta den när niklas kommer, han har väntat och väntat, så idag äntligen kom den. Hoppas den är lika fin som på bilden..
Nej nu måste jag äta innan jag hungrar ihjäl.. jag uppdaterar senare ikväll om jag orkar. ska försöka fota billbarnstolen också..

MALIN

Mätt och belåten

Idag gjorde jag köttfärsås och pasta, tänk vad så enkel mat kan va så god. Niklas åt som om han inte sätt mat på en vecka, kul att mat uppskattas =). Nu sitter jag här och bloggar och väntar på att den värsta mättnadskänslan ska lägga sig. Flizan blir bara piggare och piggare, men hon sover ovanligt mycket fortfarande, men nu har hon börjat tigga godis utanför skafferiet, och då vet man att hon är påväg tillbaka. Niklas ska taett varmt bad, han känner sig frusen, kan bero på att han jobbat utomhus hela dan.
En till kille har ringt på bilen, han ville komma och titta på den, så vi får hoppas att det går bättre denna gång.
Vet inte vad vi ska hitta på ikväll, blir väll lugnt hemma i soffan. E inget roligt på tv så man kanske får ta och gå och hyra en film.
Imorn blir det kul svärmor fyller år så då är vi bjudna på kalas, hoppas att man får tårta det är jag sugen på. =)
Har inte kommit på nått att ge henne i present ännu, men det hinns med imorn, eller så ger jag den uppgiften åt niklas hans mamma och han jobbar i kista galleria, så han kan köpa nått på rasten.
Nej nu ska jag diska efter middagen, och göra mig en stor kopp the och äta mina goda bondkakor jag köpt mums mums finns också om jag blir sugen.
//Malin


sovit dåligt, men trygg att Flizan är hemma

Inatt har jag sovit jätte dåligt, vänt mig flera gånger, blir väll så desto större magen blir. Kan inte hitta ett bekvämt sätt att ligga på. Flizan va glad att få vara hemma. Hon ville inte sova i sängen utan hon ville vara ifred.
Vid 1 tiden vaknade jag av att hon hoppade på mig, det är första gången jag blivit glad av att hon är aktiv nattetid, hon gick direkt och la sig på husses mage, han blev så glad att hans sessa kommit tillbaka =)... När niklas åkte till jobbet imorse så kunde jag inte somna om låg och vred mig i sängen i ca 3 timmar, sen vaknade jag vid 11 utvilad och hungrig. Blev gröt som vanligt... bästa målet på dagen =).. sen har jag bara suttit och slappat framför tv.. nu ska jag äta lite mellanmål, risifrutti och en frukt och ett glas juice. Flizan ligger här bredvid och sover tryggt i fotöljen...


Nu är hon äntligen hemma =)

Sessan min är hemma igen. Hon har fått ögondroppar och penecillin, ska tillbaka till doktorn om ca 3 dagar. Nu sover hon så söt på sin favoritplats efter att hon tvättat sig ordentligt. Hon blev så glad när hon kom hem, vi har köpt godis och tonfisk åt henne. Veterinären hade tagit massa prover på henne, och dem sa att ögat kommer att ta långtid att läka och det kommer bli många återbesök. HUvudsaken att hon blir frisk. Hon verkar piggare idag än vad hon va igår iallafall och det är possitivt. Räkningen slutade på 9000kr men försäkringsbolaget tog 6000kr av dem så vi behövde betala 3000.. tur att hon va försäkrad.

Nu har vi ätit middag, det blev snitzel med potatiskroketter och beasås och kokta grönsaker... jag åt inte så mycket då jag tappat matlusten igen, får väll bli gröt ikväll =)... jag har badat och satt på mig myspyjamas. Niklas diskar efter middagen och ska väll också lägga sig i ett bad. Sen blir det tv i sängen, vi båda är ganska trötta då vi sovit dåligt pga oro för vår lilla kissemiss, nu känns det så skönt att ha henne hemma hos oss igen.
Blir mycket hemma med henne nu eftersom hon ska ha så mycket olika ögondroppar olika tider på dygnet och penecillin 2 gånger dagligen... Vi får väll se hur mycket hon kämpar emot när vi ska ge ögondroppar. Penecillinen blir inte så svår.
Ah det va lite uppdatering om vad som hänt under dagen... nu ska jag va social med min älskade =)


Redan ny vecka (v28)

Bebisen är redan inne i v28 gud vad tiden går fort, tyckte ja la ut bilderna på magen från v27 alldeles nyss =)
men det är skönt att tiden går fort och inte kryper fram. Nu sitter jag här och äter min gröt, min nya cravings, men nyttigt är det, älskar gröt vet inte vad det e men det e så himla gotthahahah niklas tycker inte alls det är lika upphetsande, när jag sitter på nätterna och äter havregrynsgröt =).. men ny växer jag iallafall jag vägde mig igår hos veterinären har gått upp ett halvt kilo på bara några dagar så nu väger man 76... började på 69 så 7 kilo bebis det är inte dåligt.. om det ändå bara kunde vara bebisen som vägde. men vem vill föda en 7 kilos?? Inte jag. Är glad att man växer och går upp i vikt nu som man ska, men har fått bristningar på magen som kliar så jag håller på att dö, kan inte sova för att dem kliar så fruktansvärt, men när man river dem så svider det istället. Eh jag ska inte klaga inte långt kvar nu. Nej nu ska jag duscha och fixa lite för flizan innan hon kommer hem.
Hoppas att alla får en bra dag. Puss och kram

Flizan ligger på Djursjukhus =(

Saknar min stackars kissemiss... igår va vi tvungna att åka in till Bagarmossens Djursjukhus med Flizan, då hon va extremt trött och orkeslös, och hade rykningar i huvud och ena ögat va dåligt... vi blev jätte bra bemöta där, dem va jätte trevliga, men flizan ville inte sammarbeta, så det blev tvångströja på henne och krage =(.. man kände sig som den elakaste matten i världen.. men hon fick stanna över natten då dem hittat fel på ögat, och nevrologiska fel, hon va även utorkad, så hon fick stanna över natten så dem kunde börja behandla henne och ta nya prover idag. Känns så tomt när min lilla terrorist inte är hemma, man känner sig så hjälplös. Men dem ringde idag från Sjukhuset och sa att hon får komma hem, och att allt gått bra.
Niklas ska hämta henne efter jobbet. Nu ska hon få massa godis och tonfisk eftersom hon vart så himla duktig. Får se i eftermiddag vad hon fått för behandling. Men det känns så skönt att veterinärer finns, man är även glad att man har henne försäkrad, annars skulle man inte ha råd, det kostade 1700kr att bara kliva in på sjukhuset =(.. vill inte veta vad räkningen hade slutat på om inte hon vart försäkrad, nu betalar vi bara självrisken, men det är inte så bara.. emn vad gör man inte för sina älskade djur. Min lilla bebis

varm choklad och badskum

Nu har jag kommit hem efter jobbet, det gick hur bra som helst idag =)... fick en biobiljett som belöning hahah... Har tagit mig ett varmt bad med badskum och badsalt med doft av lavendel, så nu känner jag mig så avslappnad, niklas han fick också bada med mig, idag va jag snäll hahah... Nu sitter jag i soffan, lillprinsen sparkar som en galning niklas har gjort varm choklad åt mig, han e så himla gullig. Nu ska vi se på tv ett tag men det är väll inget på den som vanligt. Sen blir det sängen längtar tills man får gå och lägga sig, eller får och får, men idag är sömn det bästa. Vi har även fotat magen idag, vi har varit duktiga nu varje vecka på att fota det är kul att se hur den växer. Har sätt idag att jag fått små bristningar under naveln =( och dem kliar så jag blir galen, men det är sånna ärr och märken man får räkna med, det är så värt det =)...
Hoppas alla haft en lika bra dag som jag God natt godnatt



Magen v27 (26+4)

 





 

Natti natti alla glada!!


så himla trött!!

Kan knappt hålla mig vaken, vad är det som är fel.....Har iallafall vart på Handens sjukhus imorse och tog alla prover, känns skönt att ha det gjort. Kom hem och åt en ordentlig frukost, och somnade, så himla trött, vet inte om jag håller på att bli sjuk eller nått.. Men jag har iallafall tvättat en massa kläder, så någon nytta har jag iallafall gjort. Niklas ska göra pannkakor idag, så himla gott, är jätte hungrig. Hans pannkakor e dem bästa =)
Vad skulle jag göra utan honom. Han är det bästa som hänt mig. Längtar tills vår lillprins kommer.
Nej nu ska jga ta ett bad och hoppas att jag vaknar till liv, ska åka och jobba sen, niklas ska skjusa mig... Får se om det går bättre på jobbet ikväll än vad det gjorde igår. Jobbigt att sitta på en kontorsstol, så jag får höja bordet så jag kan stå, känns bättre för ryggen.
Puss och kram

Vecka 27

Vecka 27

Barnet:

Barnet är 32 cm långt och väger 1 kilo. Dess ansikte har blivit lite rundare. Foten mäter 4 cm, lårbenet 5 cm och huvudets diameter är nu 7 cm. Skulle barnet födas i vecka 27 har det mer än 90% chans att överleva, det har allt som behövs för ett liv utanför livmodern. När du nu går in i den sista tredjedelen av din graviditet återstår mognad och tillväxt. Barnet är fortfarande mycket magert då det inte har lagt på sig något underhudsfett ännu. Huden är röd, tunn och täckt med fosterfett. Ögonen och ögonlocken är fullt utvecklade. Barnets hörsel har förfinats och det uppfattar mer nyanserat röster, musik och plötsligt höga ljud.

Mamman:

Vid den här tiden i graviditeten känner många kvinnor av alla möjliga slags besvär. Ryggproblem är vanligt förekommande. Den allt tyngre magen gör att det blir svårare att hålla ryggen upprest. För att balansera sticker du antagligen ut hakan och svänger mer i korsryggen. Det gör att du lätt blir trött, både i nacke och i korsrygg. Tänk på din hållning när du står upp. Vila genom att ligga ner en stund varje dag och lägg gärna en kudde i svanken när du sitter. Har du ont i ryggen bör du vara försiktig med att lyfta, speciellt tyngre saker. Måste du ändå, så tänk på att böja på knäna och lyfta nära kroppen. Ömma ryggmuskler brukar må bra av lite försiktig massage. Kanske du kan be din partner?


Mys mys hela dagen e mys

Igår åkte jag till handen sjukhus för att ta prover som min barnmorska sagt att jag skulle göra, hon sa ingen tid utan bara att jag skulle ta proverna på labb innan jag skulle komma till henne nästa gång, eller det var läkaren som odinerat prover. Kom till labb vid 12. fick komma in och komma ut lika snabbt, man skulle tydligen ta proverna innan 10 på morgen va fastande och inte ätit järntabletter på 24 timmar, ingen som upplyst mig om det, så det va bara att åka hem igen =(... va så himla irriterad, sköterskan sa att det inte va första gången mvc gjort så.. så jag ska väll åka dit igen på torsdag. Såg flera bra filmer igår kväll, och hälsade även på hemma hos Johan i solna igår, dem bor riktigt fint där ute, fast jag personligen trivs bra här. Men det va kul att träffa honom, och se hur dem hade det. Idag har man inte gjort så himla mycket, suttit framför datorn och jäst hahaha...Tagit en promenad det e hur kallt som helst ute. Nu har min kära sambo lagat god mat till oss, som vi ska äta framför tv eller film. Sen händer inte så mycket mer för ikväll.
Puss och kram Malin

SÖNDAG

Igår va jag riktigt trött hela dagen. Mamma kom på middag, det va riktigt mysigt, Tobbe kom också och gjorde oss sällskap. Vi spelade sällskapsspel och hade riktigt mysigt. Mamma åkte hem vid 9. Vi satte oss och tittade på film, Tobbe hade fixat fler filmer åt oss =)... Vi såg The proposal, den va riktigt mysig och rolig. Gick och la mig när filmen va slut, jag va helt slut ikroppen känns nästan som jag håller på att bli sjuk, lillprinsen sparkade så mycket att jag inte kunde somna på ca 2 timmar låg och läste min nya bok.
Imorse vaknade jag vid 6 kunde inte somna om hade så himla ont i magen och ryggen, niklas vaknade och höll mig sällskap, somnade tillslut om, och vi vaknade vid 12 igen. Helt sjukt har inte sovit så länge på jätte länge. Vi gick upp och åt frukost framför tv och tittade på film, vi såg the love guru, en väldigt speciell film, men rolig, följde sedan med Mattias till Nacka vi skulle kolla på det övergivna pappersbruket som låg där, fanns inte så mycket att se till en början men det va sjukt stort, vi får åka dit igen nån annan dag. Kom hem och la mig i ett varmt bad och fortsatte att läsa min bok. Nu blir det film i soffan.
Niklas har lagt ut sin bil på blocket idag så vi hoppas att den blir såld.
Mattias står på annonsen så det är han som ska sälja den. han är duktig på att prata och sälja bil.
Det va allt för mig.

PUSS OCH KRAM MALIN

RSS 2.0