Malin Olvenmo

3 Advent

Snart är julen här...men självklart har inte Malin köpt en ända julklapp =( men får ta och göra det strax innan jul när länen kommer...varje år säger man att nästa år ska jag börja tidigt med juleklapparna men icke sa nicke...samma visa varje år..ut och stress handla. Har funderat lite på vad man igentligen gör om dagarna. Så mycket man ska göra men ändå inte får gjort..men ändå har man varit upptagen hela veckan.
Kommit på att man har fullt upp när man har en Kasper.

Min dag börjar med att jag vaknar av att kasper väcker mig och vill ha välling, smyger upp med honom i famnen trampar självklart på lego som ligger på golvet i hallen, biter ihop för att inte skrika, kommer ut i köket i mörkret tänder så lite som möjligt, fixar en flaska välling, sneglar på klockan som är strax efter sex, Niklas börjar strax att jobba och sitter säkert i bilkö. Kryper ner i sängen och myser med kasper och ger honom vällingen, han somnar om yes, men jag ligger klarvaken men lyckas tillslut att somna, vaknar vid 9 då kasper vill busa..jag är så trött att jag tror att jag ska dö, och ångrar att jag somnat om tidigare. Kliver upp, ut i badrummet klär på mig och försöker så gott det går att täcka alla ogämnheter i ansiktet =)...kasper leker och försöker komma åt kattlådan eller sopporna i soppskåpet så fort man vänder ryggen till, gör iordning en kopp te till mig och gröt till kasper, vi sitter och pratar när han äter, han är som alltid glad på morgonen, kasper slår ut gröten på golvet dags att skura =)...släpper ner honom på golvet fort in i vardagsrummet och upp i soffan jag efter honom se till att han inte ramlar ner...gör iordning i köket, ska plocka fram lite bröd och pålägg så jag kan få en smörgås, hinner precis öppna skafferiet då skriker kasper, jag slänger mig in i vardagsrummet,med hjärtat i halsgropen men nejdå han har inte ramlat utan han e arg för att han inte kommer upp i soffan. Sätter på en tvättmaskin och klär på kasper lite kläder och tvättar och byter på honom. sätter mig en stund i soffan medans jag viker gårdagens tvätt.
Kasper leker med kissen, kissen blir arg och naffsar kasper, han blir ledsen, försöker förklara för honom att man inte får dra katten i svansen...lika glad igen efter en kram. Leker en stund i hans rum. Kasper somnar i soffan. Jag hänger tvätten och kommer på att jag inte hunnit äta någon smörgås, passar på när han nu äntligen sover. Hittar min temugg..tet är nu kallt =( men men...hinner precis äta min smörgås innan han vaknar. Vi sitter och myser i soffan en stund sen dags för lunch. Vi sitter i lugn och ro i köket och äter. Bestämmer oss för att ta en promenad ska lämna filmen som pappa hyrt kvällen innan, börjar bestyren med att klä på overall, vantar, mössa, halsduk m.m ingen lätt match...när jag precis klätt på oss och ska bege oss ut genom dörren då får min son för sig att han ska bajsa, så det är bara att klä av oss allt och börja om på nytt, kommer sedan iväg en drygt timme senare än tänkt. Men vi har ingen brådska ingen ska väll behöva gå ut med bajs i blöjan heller. Tar pulkan då det är rikligt med snö och kommunen är inge bra på att ploga, kommer till affären kasper blir ledsen för att han måste kliva ur pulkan, blir en mutkaka  (mariekex)=) sen ringer en vän blir fika och kasper får leka med hennes dotter =) skönt med en varm kopp te...sen fort hem, Niklas kommer strax efter oss. Kasper leker med sin pappa, medans jag lagar mat, sätter oss alla 3 äter middag kasper kastar och spottar och skrattar, svårt att inte le men bitter ihop och säger aj aj aj aj aj men han bara skriker. Blir bad med pappa efter att vi ätit, jag röjjer upp i köket, sen blir det mer lek, tills klockan ca är 19.30 då Kasper vill ha sin välling och somnar gott. Sätter mig helt slut i soffan, börjar plocka upp alla leksaker som spridits i hela lägenheten, kommer på att jag i all kallabalik glömt lämna filmen, får ta den dagen därpå. Sitter helt slut i soffan och ser på film, när den är som mest spännande då vaknar min lille son till liv och ska leka fram till ca 23,30 han e på toppphumör, och skrattar och leker =) sen somnar vi alla tre i sängen helt utslagna... Men gud vad jag älskar mitt liv som mamma. Man har fullt upp men ändå så nöjd. Förr klagade jag på att jag aldrig hade något att göra, men dem tiderna är förbi...hur mycket man än plockar så finns det mer att plocka. Men jag skulle inte byta bort min son mot något annat. Mit mammaliv är så underbart.
Jag har alltid sällskap och den kärlek min son ger mig kan ingen ge mig...finns inget bättre än barn.

Så vad har jag gjort denna vecka förutom det som står åvan=)

JO min syster och sambo kom på besök med deras lilla nyföding han heter just nu bara bebis men han va så söt och så liten. Man vart så sugen på en till. men det får vänta =)
Helgen har varit jätte lugn, Niklas var på julbord med jobbet i fredags men var hemma redan vid 20.00 och då blev det familjemys och Idol...ja rätt vann ju iallafall =) men tycker Idol bara blir sämre och sämre med åren. SEn på lördagen åkte vi och köpte julskinka så vi har det avklarat till jul, blir att grilljera den nästa helg. Åkte även till farsta träffa gravida Cassi och Björn där, cassi är så fin med sin mage, längtar tills deras lille pojke tittar ut, inte långt kvar, drygt 9 veckor =)...sen blev det bara hemmakväll med familjen.
Idag blev det lussebak, med Sanna och hennes 2 barn, sen kom även Corina med Mats och lilla Tindra =)
Blev middag för allihopa riktigt trevligt på 3 advent. Vart lussebullar och pepparkakor =) pepparkakshuset var trasigt.
När alla gott så vart det så lungt här hemma, kasper var så trött efter allt bak och lek, så han somnade strax efter sju =) så nu sitter jag här och skriver av mig.
Nu ska jag strax krypa i säng, min älskling är sjuk igen, han har hög feber och ligger nerbäddad på soffan =)

Natti natti Kram Malin med familj



Storasysters guldklimp =) kaspers kusin är här =)


Så här somnar man när man e slut efter all lek =)


Här bakas det pepparkakor =)


baka baka liten kaka!!


resultatet =)


Nam nam riktigt gott med lussekatter =)

God natt godnatt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0